Jyväskylä kieltää kaupunginsairaalan vierailut – ainoastaan saattohoitopotilaiden ja kriittisesti sairaiden omaiset saavat käydä

Katri Nieminen

Jyväskylässä todettiin tiistaina 20 koronatartuntaa, keskiviikkona 10 tartuntaa ja torstaina 26 tartuntaa. Viime viikkoina tartuntojen määrät ovat olleet Jyväskylän kaupungin mukaan huolestuttavasti nousussa.

Jyväskylän kaupunginsairaalan osasto 5 Kyllössä on tällä hetkellä karanteenissa koronatartuntojen vuoksi. Kaupunginsairaalan osastoille pääsevät toistaiseksi vierailemaan ainoastaan saattohoitopotilaiden ja kriittisesti sairaiden potilaiden omaiset maskeja käyttäen ja vierailusta ennakolta sopien.

Vastaava lääkäri Ilkka Käsmä kehottaa jokaista harkitsemaan, onko todella välttämätöntä tavata niitä, joille tartunta on kohtalokkain, kuten sairaita ja iäkkäitä, ovat he sitten omassa kodissaan tai sairaalassa.

Hän muistuttaa, että korona voi levitä myös oireettomien taudinkantajien välityksellä. Vierailujen minimointi kaupunginsairaalassa auttaa saamaan tartunnat kuriin.

Tämänhetkisen koronatilanteen vuoksi Kyllön terveysaseman toisessa kerroksessa sijaitseva kuntosali suljetaan 13.12. asti ryhmätoiminnoilta ja omatoimisilta harjoittelijoilta.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut