Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

Jyväskylä kieltää kaupunginsairaalan vierailut – ainoastaan saattohoitopotilaiden ja kriittisesti sairaiden omaiset saavat käydä

Terveysasemien puhelinpalvelu on pahasti ruuhkautunut. Kuvassa Kyllön terveysasema. Risto Aalto
Katri Nieminen

Katri Nieminen

Jyväskylässä todettiin tiistaina 20 koronatartuntaa, keskiviikkona 10 tartuntaa ja torstaina 26 tartuntaa. Viime viikkoina tartuntojen määrät ovat olleet Jyväskylän kaupungin mukaan huolestuttavasti nousussa.

Jyväskylän kaupunginsairaalan osasto 5 Kyllössä on tällä hetkellä karanteenissa koronatartuntojen vuoksi. Kaupunginsairaalan osastoille pääsevät toistaiseksi vierailemaan ainoastaan saattohoitopotilaiden ja kriittisesti sairaiden potilaiden omaiset maskeja käyttäen ja vierailusta ennakolta sopien.

Vastaava lääkäri Ilkka Käsmä kehottaa jokaista harkitsemaan, onko todella välttämätöntä tavata niitä, joille tartunta on kohtalokkain, kuten sairaita ja iäkkäitä, ovat he sitten omassa kodissaan tai sairaalassa.

Hän muistuttaa, että korona voi levitä myös oireettomien taudinkantajien välityksellä. Vierailujen minimointi kaupunginsairaalassa auttaa saamaan tartunnat kuriin.

Tämänhetkisen koronatilanteen vuoksi Kyllön terveysaseman toisessa kerroksessa sijaitseva kuntosali suljetaan 13.12. asti ryhmätoiminnoilta ja omatoimisilta harjoittelijoilta.

Kommentoi

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut