Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

Kangasniemen koronatilanne "huolestuttava" – uusia tartuntoja on todettu kolme, joista yksi ikäihmisten jaksohoidossa

Keski-Suomessa on todettu epidemian alusta alkaen 2 515 koronavirustartuntaa, joista 1 909 on tilastoitu Jyväskylään. Marko Kauko
Katri Nieminen

Katri Nieminen

Etelä-Savon Essote tiedottaa, että sen alueella on todettu seitsemän uutta koronatartuntaa, joista kaksi Mikkelissä, kaksi Juvalla ja kolme Kangasniemellä.

Essote on turvautunut tilanteen johdosta massatestauksiin eri puolilla maakuntaa ja karanteeniin astetaan noin sata henkilöä.

Essoten terveyspalvelujen johtaja Santeri Seppälän mukaan tilanne on huolestuttava Kangasniemellä ja Juvalla.

Kolme samaan tartuntaketjuun kuuluvaa tapausta on todettu Kangasniemeltä. Yksi tartunnoista on Essoten Kangasniemen jaksohoidon yksikön työntekijällä, jonka johdosta jaksohoidon asiakkaat ja henkilöstö on asetettu karanteeniin 5.12. saakka ja yksikkö vierailukieltoon. Jaksohoito tarkoittaa ikäihmisten lyhytaikaista hoitoa, kun tarve hoitopaikkaan ei ole pysyvä.

Essote testaa jaksohoidon asiakkaita ja henkilöstöä ja siirtää hoitohenkilökuntaa kuntayhtymän muista toimipisteistä toiminnan turvaamiseksi. Vanhus- ja vammaispalvelujen päivätoimintaa ei toistaiseksi järjestetä ja asiakkaille pyritään järjestämään vastaavia palveluja kotiin

Essoten alue on edelleen perusvaiheessa korontartuntojen suhteen, mutta tilanteen arvioidaan todennäköisesti huononevan, koska tartuntoja on ympäröivissä maakunnissa.

Koronaepidemia

Tilanteen johdosta Essote suosittelee:

Leviämisalueilta tulevia henkilöitä suositellaan välttämään yleisötapahtumia, tarpeettomia perheen ulkopuolisia sosiaalisia kontakteja ja käyttämään kasvomaskia aina kodin ulkopuolella liikuttaessa 10 vuorokautta alueilta paluun jälkeen.

Riskiryhmiin kuuluvia erityisesti harkitsemaan niin yksityisiin kuin julkisiin tilaisuuksiin osallistumisia varsinkin, jos näihin osallistuu leviämis- tai kiihtymisvaiheen alueilta tulevia ihmisiä.

Yrityksiä varmistamaan oman toimintansa terveysturvallisuutta ja perehtymään työterveyslaitoksen ohjeistukseen yrityksille täältä.

Kaikkia alueen asukkaita varmistamaan terveysturvallisuus perheen ulkopuolisissa sosiaalisissa kontakteissa (tapaamiset mieluusti ulkona, turvavälit, maskit, käsihygienia).

Käyttämään kasvomaskia kaikissa niissä tilanteissa, joissa turvavälin pitäminen on vaikeaa (jo aiemmin annettu suositus).

Kommentoi

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut