Pizzerian keittiössä syttyi rasvapalo Jyväskylän Väinönkadulla – palon sammutuksessa oli mukana hyvää tuuria

Hälytys palosta tuli puoli neljän aikaan. Tiina Mutila

Riikka Minkkinen

Jyväskylän Väinönkadulla Pasargad-pizzerian keittiössä syttyi perjantaina iltapäivällä rasvapalo. Pizzeriassa palon syttyessä yksin ollut henkilökunnan jäsen kuljetettiin keskussairaalaan tarkastettavaksi.

Palo syttyi tilanteessa, jossa rasvakeitintä oltiin vaihtamassa ja rasvat uudessa keittimessä syttyivät palamaan. Keittiö tuhoutui palossa.

– Vauriot ovat sellaiset, että pizzeria on nyt pois pelistä x-aikaa. Pizzeriassa ovat palovahingot ja viereisessä porrashuoneessa ja siihen liittyvissä tiloissa lieviä savuhaittoja. Jokainen toiminnanharjoittaja tarkastaa omat tilansa vielä, mutta koko kiinteistö on savutuulettu ja meidän puolestamme toimintaa voidaan jatkaa kaikissa muissa tiloissa paitsi pizzeriassa, kertoi Keski-Suomen pelastuslaitoksen päivystävä palomestari Kalle Hakamäki.

Pasargad-pizzeria sijaitsee Torikeskusta vastapäätä. Tiina Mutila

Kiinteistöstä oli tullut ensin pelastuslaitokselle automaattinen palohälytys. Pelastuslaitoksen tultua paikalle keittiössä paloi jo kunnolla. Hakamäen mukaan pelastuslaitoksen työtä helpotti kuitenkin tässä tapauksessa merkittävästi, että alkusammutus oli hoidettu oikein hienosti.

– Yksi ammattipalomiehemme sattui vapaalta paikan päälle ja hän yhdessä kiinteistön huoltomiehen kanssa tyhjensi viisi jauhesammutinta keittiötilaan ja sitä kautta he rajoittivat merkittävästi palon leviämistä.

Hälytys palosta tuli kello 15.35.

Juttua muokattu klo 18.30: lisätty päivystävän palomestarin kertomat tiedot.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut