Kuokkalan yhtenäiskoululle ja Neulaskankaan päiväkodille Jyväskylässä karanteeneja

Kuokkalan yhtenäiskoululla karanteeniin määrättiin 33 henkilöä. Jaana Kautto

Satu Kakkori

Jyväskylän Kuokkalan yhtenäiskoulusta ja Neulaskankaan päiväkodista on määrätty lapsia ja henkilökunnan jäseniä karanteeniin mahdollisen koronavirukselle altistumisen takia. Kuokkalasta karanteeniin määrättiin 33 henkilöä. Altistumisen on tapahtunut 23.–24. marraskuuta ja karanteeni kestää 3.–4. joulukuuta saakka.

Neulaskankaan päiväkodista altistuneiden määräksi arvioitiin aluksi 16 lasta ja henkilökunnan jäsentä. Terveydenhuollon jäljityksessä karanteeniin lopulta määrättiin kymmenkunta lasta ja henkilökunnan jäsentä. Altistuminen on tapahtunut 19.–20. marraskuuta ja karanteeni kestää 30. marraskuuta saakka.

Terveydenhuolto on ollut yhteydessä kaikkiin karanteeniin määrättyjen lasten huoltajiin ja ohjeistanut karanteenista. Karanteeniin määrätyt lapset ohjataan myös koronatestiin. Karanteenissa olevien Kuokkalan yhtenäiskoulun oppilaiden opetus jatkuu etäopetuksena ja koulu lähettää heille erilliset ohjeet etäopetusjärjestelyistä.

Karanteenit koskevat vain niitä, jotka ovat voineet terveydenhuoltoviranomaisen arvion mukaan altistua virukselle.

Terveydenhuolto antaa ohjeet siitä, miten ja missä tilanteissa voi olla yhteydessä terveyspalveluihin, jos oireita ilmenee. Jos henkilö pysyy karanteeniajan terveenä, karanteeni on kymmenen päivää ja kouluun ja päiväkotiin voi palata karanteenien päätyttyä.

Muutoin Kuokkalan yhtenäiskoulun ja Neulaskankaan päiväkodin toiminta jatkuu normaalisti. Muut kuin karanteeniin määrätyt lapset voivat tulla maanantaina 30. marraskuuta kouluun ja päiväkotiin normaalisti.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut