Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

Miten käy kuntosalien, elokuvateattereiden ja urheilutapahtumien? – Lue tästä, mitä Keski-Suomen uudet kokoontumisrajoitukset tarkoittavat käytännössä

Kokoontumisrajoitukset eivät koske kuntosalien ja vastaavien liikuntapaikkojen normaalia toimintaa. Timo Mustalampi
Rai Suihkonen

Rai Suihkonen

Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintovirasto kieltää keskiviikosta 2.12. alkaen yli 20 hengen yleisötilaisuudet Keski-Suomen sairaanhoitopiirin kunnissa. Syynä on heikentynyt koronatilanne.

Raja on kymmenen henkeä Pirkanmaan sairaanhoitopiirissä, johon Keski-Suomesta kuuluvat Jämsä ja Kuhmoinen.

Päätös koskee sisä- ja ulkotiloissa 21.12. asti järjestettäviä yleisötilaisuuksia ja yleisiä kokouksia.

Lue tästä, mikä on yleisötilaisuus ja mikä sellainen tilaisuus, jota uusin rajoitus ei koske

Yleinen kokous tarkoittaa mielenosoitusta tai muuta kokoontumisvapauden käyttämiseksi järjestettyä tilaisuutta, johon muutkin kuin nimenomaisesti kutsutut voivat osallistua tai jota he voivat seurata.

Yleisötilaisuudella tarkoitetaan yleisölle avoimia huvitilaisuuksia, kilpailuja, näytöksiä ja muita niihin rinnastettavia tilaisuuksia, joihin osallistutaan osallistujan omasta aloitteesta.

Yksityistilaisuudet, kuten yksityisten henkilöiden järjestämät hääjuhlat ja illanvietot, eivät ole yleisötilaisuuksia.

Esimerkkejä yleisötilaisuuksista, joita kokoontumismääräykset koskevat: Konsertit, teatteri- ja kesäteatterinäytökset, elokuvateatterinäytökset, festivaalit, markkinat, yksittäiset huutokauppatilaisuudet, yleisurheilutapahtumat sekä muut urheiluottelut ja -turnaukset (esim. pesäpallo, jalkapallo ja jääkiekko), jos paikalla on yleisöä

Uudenvuoden ilotulitustapahtuma (ei yksityishenkilöiden järjestämä), lähtökohtaisesti koulutustilaisuudet ja seminaarit, myös kaupallisten palveluntarjoajien järjestämät, pop-up-kahvilat ja -myymälät (ainakin silloin, kun ne eivät ole kauppakeskusten tiloissa).

Esimerkkejä jatkuvasta normaalitoiminnasta, joita kokoontumisrajoitukset eivät koske: Huvipuistot ja sisähuvipuistot, eläinpuistot, liikunta- ja aktiviteettipuistot, kuntosalien ja vastaavien liikuntapaikkojen normaali toiminta, tivolit, toritoiminta, leikkipuistot ja leikkipaikat.

Kommentoi

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut