Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

Laukaa sulkee liikuntatilansa ja kieltää yli 20 hengen tilaisuudet – myös maskisuositus annettiin

Laukaan Laurinkylän koulukiinteistössä sijaitseva kuntosali valmistui pari vuotta sitten. Liikuntapaikat suljetaan 7.12. lähtien. Tiina Kuusisalo
Eeva Salminen

Eeva Salminen

Laukaa liittyy niiden kuntien joukkoon, jossa otetaan aluehallintoviraston määräysten mukaiset tiukat rajoitukset voimaan aina joulukuun 21. päivään asti koronan leviämisen estämiseksi.

Laukaa on päättänyt sulkea liikuntatilat, kieltää kaikki yli 20 hengen tapahtumat ja antaa maskisuosituksen.

Kunta suosittelee myös, että Laukaassa ei järjestetä yli 20 hengen yksityistilaisuuksia. Suositus on sama kuin Keski-Suomen alueellinen tartuntatautien johtoryhmän suositus.

Laukaan kunnan liikunta- ja kuntosalit suljetaan 7.–21.12. väliseksi ajaksi. Rajoitus koskee sekä Laukaan kunnan järjestämää toimintaa kuten kansalaisopiston liikuntaryhmät, että tilojen ulkopuolista käyttöä kaikissa ikäryhmissä.

Kunnan erityisryhmien liikunta siirretään mahdollisuuksien mukaan ulkotiloihin. Tilat pyritään avaamaan käyttöön mahdollisimman pian, kun koronaepidemiatilanne sen sallii.

Laukaassa on nyt annettu THL:n koronaepidemian kiihtymisvaiheen ohjeen mukainen maskisuositus. Maskin käyttöä suositellaan joukkoliikenteessä ja kaikissa julkisissa sisätiloissa sekä tilaisuuksissa, joissa turvavälejä ei aina voida noudattaa.

Myös riskialueelta Suomeen saapuvien matkustajien tulee pitää maskia siirtyessään maahantulopisteeltä karanteeniin. Maskisuositus koskee ensi sijassa yli 15-vuotiaita.

Omille työpaikoilleen kunta on myös jo antanut maskisuosituksen.

Kommentoi

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut