Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

Meidän juttu: Glorian työntekijät viettivät iltapäivän tutustuen Keski-Suomen historiaan

Johanna Marttinen

Monikulttuurikeskus Glorian työntekijät päättivät koronasyksyn lähi- ja etätöiden, videopalaverien ja kasvomaskien keskellä viettää yhteisen iltapäivän marraskuussa tutustuen Keski-Suomen historiaan uusitussa Keski-Suomen museossa.

Ruusupuistossa Alvar Aallon suunnittelemassa hienossa museorakennuksessa saatiin opastettu tutkimusmatka keskisuomalaisuuteen.

KeMun uudessa pysyvässä näyttelyssä Keskisuomalaisuutta etsimässä ihmeteltiin muuttuvaa maisemaa ja entisaikojen vaatteita, valokuvia ja tavaroita. Vanhat ruoka- ja pesuainepakkaukset toivat monelle mieleen muistoja lapsuudesta ja mummolasta.

Elokuvissakin istuttiin tovi katselemassa tuttuja tienoita mustavalkoisina vuosikymmenten takaa. Kaikilla oli tietysti kasvomaskit, kun museon huoneissa käveltiin opasta kuunnellen. Iltapäivä museossa ja historian lehtien havinassa oli hieno yhteinen kokemus, josta keskusteltiin jälkeenpäinkin.

Kommentoi

Mainos: Keskisuomalainen

Monipuoliset sisältömme odottavat sinua!

| Päivitetty

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut