Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

THL: Nyt päättyi hiljainen koronaviikko Keski-Suomessa – Jyväskylään 32 uutta tartuntaa, koko maakuntaan 46

Jyväskylässä on todettu Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen tilaston mukaan 32 uutta koronatartuntaa torstaihin puoleenpäivään mennessä. Jyväskylässä on nyt todettu kaikkiaan 757 tartuntaa.

Uusia tartuntoja raportoitiin myös Kyyjärveltä kolme. Laukaasta raportoitiin kaksi uutta tartuntaa, kuten myös Saarijärveltä ja Uuraisilta.

Keski-Suomen tartuntamäärä kasvoi torstaina 46:lla, eli kokonaismäärä on nyt 959. Uusista tartunnoista viisi raportoitiin kunnissa, joissa tapauksia on kaikkiaan todettu alle viisi. THL:n tilastossa näkyvät vain ne kunnat, joissa tartuntoja on todettu vähintään viisi kappaletta.

Koronan ilmaantuvuusluku nousi uusien tartuntojen myötä Keski-Suomessa 63,6:een. Luku kuvaa koronatapausten määrää sataatuhatta asukasta kohti kahden viime viikon aikana. Eilen keskiviikkona ilmaantuvuusluku oli 55,3.

Tartuntamäärien nousu oli odotettu, sillä keskiviikkona Jyväskylän kaupunki kertoi todenneensa alkuviikolla 30 uutta tartuntaa, jotka eivät vielä täysimääräisesti näkyneet THL:n tilastossa.

Keski-Suomen tämänviikkoiset tartuntamäärät olivat torstaihin mennessä THL:n tilastossa maltillisia. Maanantaina maakunnassa raportoitiin kuusi tartuntaa, tiistaina kolme ja keskiviikkona kolme.

Koko maassa 840 uutta tartuntaa – määrä kasvoi raportointiongelmien vuoksi

Koko maassa on tänään on raportoitu 840 uutta koronavirustartuntaa, kertoo THL.

Tämänpäiväisestä kokonaismäärästä 470 tartuntaa raportoitui takautuvasti. Ne on todettu 2.–8. joulukuuta, mutta niiden raportointi viivästyi THL:n mukaan muun muassa tietoteknisen ongelman vuoksi.

Takautuvasti ilmoitetut tartunnat vaikuttavat jo ilmoitettuihin viikoittaisiin tapausmääriin ja koronatartuntojen ilmaantuvuuslukuun.

Kahden viime viikon aikana on kokonaisuudessaan raportoitu nyt 6 424 koronatartuntaa, mikä on 1 818 enemmän kuin edellisten kahden viikon aikana. Yhteensä tartuntoja on pandemian alusta saakka raportoitu 29 572.