Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

Näin Joonas Könttä kertoo koronaoireistaan: "Ei ole tietoa, mistä olen tämän saanut"

Keskustan kansanedustaja Joonas Könttä suomii perussuomalaisten Mika Niikkoa liiasta Trump-myönteisyydestä. Marko Kauko

STT, Pauliina Ylitalo

Kansanedustaja Joonas Köntällä (kesk.) on todettu koronavirustartunta. Tartunta on varmistettu lauantaina.

Keskisuomalainen tavoitti Köntän lauantaina illalla.

– Lihaskipuja on, etenkin alaselässä. Haju- ja makuaisti on lähtenyt. Mutta muuten vointi on hyvä.

Könttä kävi koronatestissä eilen illalla. Hän kertoo pysytelleensä kotona ja ulkoilleensa turvavälit säilyttäen.

– Altistumistilanne ei ole tiedossa. Ei ole tietoa, mistä olen tämän saanut.

Könttä on viettänyt viime päivinä aika sekä Jyväskylässä että Helsingissä. Helsingin kaupunki selvittää mahdollisia altistuksia ajalla 9.–10. joulukuuta.

– Eduskunnan työterveys koordinoi käsittääkseni asiaa Helsingin kaupungin kautta.

– Olen käynyt monta kertaa testeissä. Pienimmistäkin syistä, niin kuin ohjeet neuvovat. Aina tulos on ollut negatiivinen ja sitä odotin nytkin. Kyllä tämä oli yllätys, Könttä toteaa.

Eduskuntatiedotuksen mukaan kansanedustajille ja eduskunnan henkilöstölle on toimitettu tieto tartunnasta, ja edustaja on antanut luvan nimensä julkistamiseen.

Könttä on tähän mennessä kolmas kansanedustaja, jonka tiedetään saaneen koronavirustartunnan. Aiemmin tällä viikolla koronatartunta todettiin kansanedustaja Arto Satosella (kok.), jonka tartunta varmistui tiistaina. Lokakuussa tartunnan sai Tom Packalén (ps.).

Osallistui puolustusvaliokunnan kokoukseen

Eduskunnan hallintojohtaja Pertti Rauhio kertoo STT:lle, että Könttä oli eduskunnassa 9.–10. joulukuuta eli keskiviikkona ja torstaina. Könttä on osallistunut eduskunnassa ainakin puolustusvaliokunnan kokoukseen.

– Meillähän valiokunnissa on maskikäytäntö, että voi olla, että siltä osin altistuneiden joukko on aika pieni, Rauhio sanoo.

Hänen mukaansa tässä vaiheessa kannattaa olla varovainen, kun arvioidaan eduskunnassa koronavirukselle altistuneiden määrää.

– Ei se varmasti useita kymmeniä ole.

Rauhion mukaan altistuneiden jäljittämisessä käydään läpi puolustusvaliokunnan kokoonpano ja selvitetään, onko Könttä käynyt eduskunnassa ravintolassa tai kahvilassa.

– Jäljitetään tapahtumat eduskunnassa ja eduskunnan ulkopuolella.

Rauhion mukaan toistaiseksi ei ole tiedossa, mistä Könttä on voinut saada tartunnan. Rauhion mukaan ei kuitenkaan ole mahdollista, että Könttä olisi saanut tartunnan Satoselta.

– Sen voi sanoa, että nämä ovat erillisiä tartuntoja.

Täydennetty Köntän Facebook-kirjoituksen tiedoilla ja Rauhion kommenteilla altistuneiden jäljittämisestä. Lisätty Rauhion viimeiseen sitaattiin puuttunut sana "ovat". Ei muita versioita, aiemmin lähetetty myös lyhyt loppuversio.

Aiheeseen liittyvää

  1. Kansanedustaja Joonas Köntällä koronavirustartunta –"Haju- ja makuaistini olen toistaiseksi menettänyt, mutta muutoin voin ihan hyvin", Könttä kertoo Facebookissa
    12.12.2020 21:46

Kommentoi

Mainos: Keskisuomalainen

Monipuoliset sisältömme odottavat sinua!

| Päivitetty

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut