Korpilahden yhtenäiskoulussa 44 eppuluokkalaista karanteeniin

Korpilahden yhtenäiskoululla on tapahtunut korona-altistuminen. Klaus Elfving

Juho Hämäläinen

Jyväskylän Korpilahden yhtenäiskoulun 44 oppilasta on määrätty perjantaina karanteeniin mahdollisen koronavirukselle altistumisen takia. Altistuneet ovat 1. luokilta.

Lasten huoltajille tapahtuneesta on tiedotettu soittamalla, lisäksi kaikille karanteeniin määrättäville on lähetetty ennakkoviesti Wilman kautta.

Altistuneet lapset on ohjattu kotiin tai odottamaan kuljetusta tai hakua erilliseen tilaan.

Terveydenhuolto on puhelimitse yhteydessä kaikkiin karanteeniin määrättyjen huoltajiin perjantaina ja antaa tarkemmat ohjeet karanteenista. Altistumiset ovat tapahtuneet luokkatilassa torstaina 10. tai perjantaina 11. joulukuuta. Karanteeni kestää kymmenen päivää.

Kaikki mahdollisesti altistuneet oppilaat ohjataan koronatestiin. Karanteenissa olevien ohjelma huomisen eli lukukauden viimeisen päivän osalta toteutetaan etäyhteyden välityksellä, vanhemmille lähetetyssä Wilma-viestissä kerrotaan.

Karanteeni koskee Jyväskylän kaupungin mukaan vain niitä oppilaita, jotka ovat voineet terveydenhuoltoviranomaisen arvion mukaan altistua virukselle. Terveydenhuolto antaa ohjeet siitä, miten ja missä tilanteissa voi olla yhteydessä terveyspalveluihin, jos oireita ilmenee. Jos henkilö pysyy karanteeniajan terveenä, karanteeni on kymmenen päivää.

Muut kuin karanteeniin määrättävät oppilaat voivat tulla terveenä kouluun normaalisti. Korpilahden yhteisnäiskoulun henkilökuntaa ei määrätty karanteeniin, sillä he ovat käyttäneet kaupungin voimassa olevan ohjeistuksen mukaisesti suojamaskia tai visiiriä.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut