Poliisi tutkii uutta seksuaalirikosten sarjaa Jyväskylässä: Naisten ja tyttöjen ahdistelusta epäilty 23-vuotias mies vangittiin – uhreja pyydetään ilmoittautumaan

Osassa teoista miehen epäillään seuranneen rikosten asianomistajia pitkänkin matkaa jalan ja linja-autossa. Kuvituskuva. Risto Aalto

Heli Paananen

Poliisi tutkii Jyväskylässä syksyn aikana tapahtuneeksi epäiltyä seksuaalirikosten sarjaa. Rikoksista epäilty 23-vuotias mies vangittiin Keski-Suomen käräjäoikeudessa keskiviikkona todennäköisin syin epäiltynä kolmesta lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä, seksuaaliseen tekoon pakottamisesta ja virkamiehen väkivaltaisesta vastustamisesta.

Tutkinnanjohtajan, rikoskomisario Saara Asmundelan mukaan miehen epäillään syyllistyneen rikoksiin päiväsaikaan julkisilla paikoilla eri puolilla Jyväskylää. Rikokset ovat kohdistuneet yksin liikkuneisiin naisiin ja tyttöihin, joiden seuraan mies on seuraamisen jälkeen lyöttäytynyt.

Osassa teoista miehen epäillään seuranneen uhrejaan pitkänkin matkaa jalan ja linja-autossa. Asmundelan mukaan lapsiuhrit ovat alle 16-vuotiaita, mutta eivät aivan pieniä lapsia.

Poliisi selvittää, onko mies syyllistynyt useampiin kuin tiedossa oleviin epäiltyihin rikoksiin. Yhteydenottoja toivotaan mahdollisesti seksuaalisen ahdistelun, aggressiivisen käsiksi käymisen tai vastaavan kohteeksi Jyväskylässä joutuneilta.

Yksi raiskaus onnistui, viisi jäi yrityksiksi – yksin liikkuneita naisia Jyväskylässä vaanineelle 20-vuotiaalle miehelle vankilatuomio ja maksettavaksi yli 33 000 euroa

Seksuaalisen ahdistelun tunnusmerkistö täyttyy silloin, kun koskettelemalla tekee toiselle seksuaalisen teon, joka on omiaan loukkaamaan tämän seksuaalista itsemääräämisoikeutta. Rangaistavaksi on säädetty seksuaalisesti merkityksellisten ruumiinosien eli rintojen, sukuelinten, takapuolen ja reisien koskettelu. Myös suutelu tai halaaminen voi täyttää seksuaalisen ahdistelun tunnusmerkistön.

Yhteydenottoja pyydetään sähköpostitse osoitteeseen vihjeet.keski-suomi@poliisi.fi. Arkaluonteisia tai salassa pidettäviä tietoja ei ole tietoturvallista lähettää suojaamattomassa sähköpostissa. Sähköpostissa voi kuitenkin pyytää poliisilta yhteydenottoa ja liittää sitä varten oheen omat yhteystietonsa.

Epäily virkamiehen väkivaltaisesta vastustamisesta liittyy miehen sunnuntaina tapahtuneeseen kiinniottoon.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut