Jyväskylässä Mankolan yhtenäiskoulun ja Korpilahden yhtenäiskoulun kymmeniä oppilaita koronakaranteeniin

Mahdollinen korona-altistuminen on tapahtunut Mankolan yhtenäiskoululla 14. joulukuuta. Risto Aalto

Anna Kivinen

Jyväskylässä kahden koulun oppilaita joutuu karanteeniin korona-altistumisen vuoksi.

Korpilahden yhtenäiskoululta määrättiin 41 ja samoin Mankolan yhtenäiskoululta 41 henkilöä karanteeniin perjantaina mahdollisen koronavirukselle altistumisen takia. Keskisuomalainen uutisoi aiemmin perjantaina, että Korpilahden yhtenäiskoululla altistuneita olisi 44, mutta määrä on tarkentunut kaupungin perjantai-iltapäivän tiedotteen myötä.

Mahdollinen korona-altistuminen on tapahtunut Korpilahden yhtenäiskoulussa torstaina 10. 11. tai perjantaina 11.12. ja Mankolan yhtenäiskoululla 14.12.

Karanteeniin määrätyt oppilaat lähetettiin perjantaina kotiin koululta ja koulu on lähettänyt kaikkien karanteeniin määrättävien koteihin ennakkoviestin Wilmalla. Terveydenhuolto on ollut puhelimitse yhteydessä kaikkiin karanteeniin määrättyihin ja antanut tarkemmat ohjeet karanteenista. Karanteeni kestää kymmenen päivää altistumisesta. Kaikki altistuneet ohjataan koronatestiin.

Karanteeni koskee vain niitä henkilöitä, jotka ovat voineet terveydenhuoltoviranomaisen arvion mukaan altistua virukselle.

Muutoin koulujen toiminta jatkuu normaalisti. Muut kuin karanteeniin määrättävät oppilaat voivat tulla terveenä kouluun lukukauden viimeisenä päivänä eli lauantaina.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut