Katso tallenne sunnuntain 3.1. sanajumalanpalveluksesta Palokan Pelimannitalolta tästä – seuraava livelähetys Taulumäen kirkolta 10.1. kello 18

Jyväskylän Kaupunginkirkosta lähetetään jouluyön jumalanpalvelus 24.12. kello 23. Risto Aalto

Teemu Rauhala

Yleisölle avoimet joulun jumalanpalvelukset on Jyväskylässä peruttu koronaviruksen vuoksi, mutta Jyväskylän seurakunta lähettää joulun aikana viisi suoraa lähetystä jouluhartauksista.

Tästä jutusta löytyvät tiedot jokaisesta lähetyksestä. Kutakin lähetystä voit seurata omasta videoikkunastaan. Aikataulut ja videoikkunat löytyvät alta.

Pyhäpäivä: Jouluaatto

Jouluaaton hartaus to 24.12. klo 15 Taulumäen kirkossa

Liturgi: Kirsi Pohjola, Kanttori: Jukka Hassinen, Musiikkiryhmä: Lauluyhtye Lux Auribus, johtaa Kimmo Tuuri, Tekstinlukija: Inkeri Tuunanen

Saatesanat: Jouluaattona ollaan profeettojen lupausten toteutumisen ovella. Jouluaaton aihe on pelastuksen kaipuu ja lupaus Vapahtajasta.

Pyhäpäivä: Jouluaatto

Jouluyön palvelus to 24.12. klo 23 Kaupunginkirkossa

Liturgi: Elina Mannström, Avustava pappi: Ville Tikkanen, Kanttori: Piia Laasonen

Saatesanat: Jouluyö on Kristuksen syntymisen yö. Seurakunta kuulee enkelin viestin: ”Tänään on teille syntynyt Vapahtaja.” Jouluyön messu on suuressa osassa kristikuntaa joulunvieton päätapahtuma.

Pyhäpäivä: Jouluaamu, joulupäivä

Jouluaamun jumalanpalvelus pe 25.12. klo 7 Taulumäen kirkossa

Liturgi: Raimo Laine, Kanttori: Jukka Hassinen, Musiikkiryhmä: Heikki Niininen, laulu ja viulu

Saatesanat: Joulupäivän jumalanpalveluksessa kiitämme Jumalaa siitä, että hän on antanut Poikansa tulla ihmiseksi, veljeksemme, jotta meistä tulisi Jumalan lapsia.

Pyhäpäivä: Apostoli Johanneksen päivä

Iltakirkko su 27.12. klo 18 Tikkakosken kirkossa

Liturgi: Ville von Gross, Kanttori: Pertti Tahkola

Saatesanat: Joulukuun 27. päivä on vanhan ajan lopulta asti omistettu apostoli Johannekselle, joka kirkon perinteessä on samastettu neljännen evankeliumin kirjoittajaan. Johanneksen päivän sijoittaminen joulunpyhiin johtunee siitä, että Johanneksen evankeliumin alku julistaa Sanan lihaksituloa. Johannes korostaa Jumalan rakkautta ihmisiä kohtaan. Tämä rakkaus on tullut ilmi Jeesuksen syntymässä. Jumalan rakkaus velvoittaa kristityt rakastamaan toisiaan.

Pyhäpäivä: 2. sunnuntai joulusta

Sanajumalanpalvelus su 3.1. klo 10 Palokan Pelimannitalolla

Liturgi: Teija Laine, Kanttori: Liisa Partanen

Saatesanat: Tämän pyhäpäivän perinteisen evankeliumin aihe on Jeesus kaksitoistavuotiaana temppelissä. Varttuessaan joulun lapsi etsii oman kutsumuksensa salaisuutta. Kristillinen seurakunta kohtaa Jeesuksen kokoontuessaan jumalanpalvelukseen kirkkoon, Jumalan huoneeseen. Siellä se yhdessä taivaan enkelien ja pyhien kanssa kiittää ja ylistää Jumalan suuria tekoja. Sieltä se myös löytää oman kutsumuksensa ja tehtävänsä. Yhteinen jumalanpalvelus ja toistemme palveleminen kuuluvat yhteen.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.