Jyväskylän kantakaupungin ainoassa ympärivuorokautisessa päiväkodissa mahdollinen koronavirukselle altistuminen – 15 lasta ja henkilökunnan jäsentä karanteeniin

Tapiolan päiväkoti sijaitsee Kalervonkadulla. Mikko Lundell

Juho Hämäläinen

Jyväskylän keskustassa sijaitsevasta Tapiolan päiväkodista on määrätty 15 lasta ja henkilökunnan jäsentä karanteeniin mahdollisen koronavirukselle altistumisen takia tiistaihin 5. tammikuuta saakka.

Jyväskylän kaupungin tiedotteen mukaan karanteeni ei koske koko päiväkotia, vaan niitä lapsia ja henkilökunnan jäseniä, jotka ovat olleet terveydenhuoltoviranomaisen arvion mukaan mahdollisen altistumisen piirissä. 

Kaikkien mahdollisesti altistuneiden lasten huoltajat on tavoitettu ja perheet ovat saaneet tiedon karanteenista.

Muut kuin karanteeniin määrätyt lapset ja henkilökunta voivat tulla päiväkotiin normaalisti, tiedotteessa todetaan.

Tapiolan päiväkoti on kantakaupungin alueella ainoa päivähoitopaikka, joka tarjoaa ympärivuorokautista hoitoa. Päiväkodissa on vuorohoidossa useiden eri päiväkotien lapsia eri puolilta Jyväskylää. Vuorohoito jatkuu kaikkien perheiden osalta Tapiolassa normaalisti.

– Jos terveydenhuollosta ei ole soitettu perheille, ei karanteeni koske heitä. Tapiolan päiväkotiin voi siten saapua normaalisti eikä esimerkiksi erillistä tarkistussoittoa tarvitse tehdä, päivähoidon palvelujohtaja Tarja Ahlqvist toteaa tiedotteessa.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut