Jyväskylän selvittämättömät koronatartunnat kietoutuvat Onni-ravintolan ympärille – kaupunki valmis tekemään testejä ravintolan tiloissa

Pub & Club Onni sijaitsee Yliopistonkadun ja Väinönkadun risteyksessä. Marko Kauko
Heikki Kärki

Heikki Kärki

Jyväskylän keskustassa, Väinönkadun ja Yliopistonkadun risteyksessä sijaitsevan Pub & Club Onnin asiakkaita pyydetään hakeutumaan matalalla kynnyksellä koronatestiin.

Jyväskylän kaupungin tiedotteen mukaan Onnin asiakkaiden joukossa on joulukuussa todettu useampia koronatartuntoja. Viimeisin laaja altistuminen ravintolan tiloissa on tapahtunut 27.12.2020, jolloin ravintolan tiloissa on iltaa viettänyt koronapositiivinen asiakas.

Koronatestaus viedään Onni-pubiin paikan päälle perjantai-iltana ja tarvittaessa myös lauantaina

Erityisesti 27.12.2020 ravintolassa asioineita, mutta myös muita joulukuussa ravintolassa asioineita pyydetään seuraamaan vointiaan ja hakeutumaan välittömästi koronatestiin, mikäli vähäisiäkin oireita ilmenee.

Terveydenhuollon jäljityshoitajat ovat käyneet ravintolan tiloissa ja vieneet sinne tietoa testeihin hakeutumisesta. Terveydenhuolto on valmis tekemään myös testausta ravintolan tiloissa, mikäli se helpottaa asiakkaiden hakeutumista testiin.

– Terveydenhuolto kantaa tilanteesta erityistä huolta, sillä moni joulukuussa selvittämättä jäänyt koronatartunta vaikuttaa tavalla tai toisella kietoutuvan ravintolan ympärille. Haluammekin nyt kannustaa ravintolassa asioineita hakeutumaan testiin, jotta tartuntaketjut saadaan tältä osin kuntoon, ylilääkäri Johanna Tuukkanen tiivistää kaupungin tiedotteessa.

Kaupunki on valmis tuomaan koronatestit ravintolan tiloihin. Ville Waali

Kaupunki muistuttaa, että koronan oirearvion voi tehdä Omaolo-palvelussa. Palvelun kautta voi myös varata suoraan ajan näytteenottoon.

Puhelimella ajan näytteenottoon voi varata numerosta 014 266 0133 (ma-pe klo 8-16, la-su klo 9-15). Näytteenottopiste sijaitsee Killerin hevosurheilukeskuksen ravikatsomorakennuksessa osoitteessa Vesangantie 24. Paikalle ajetaan Vesangantien ja Raviraitin risteyksestä, josta löytyy opastus perille. Näytteitä otetaan arkisin kello 8–20 sekä viikonloppuisin ja arkipyhinä kello 8–15.

Jos henkilö ei pääse kulkemaan Killerille, tulee aika varata puhelimella numerosta 014 266 0133, jolloin näytteenottoon voidaan ohjata myös muille eri puolella kaupunkia toimiville sopimuskumppaneille.

Onnin ovella muistutetaan koronarajoituksista. Marko Kauko

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut