Jyväskylän Tapiolan päiväkodista 27 lasta ja työntekijää karanteeniin korona-altistuksen takia

Tapiolan päiväkoti Puistolassa. Mikko Lundell

Justus Vento

Jyväskylän Tapiolan päiväkodista on määrätty 27 lasta ja työntekijää karanteeniin mahdollisen korona-altistumisen vuoksi. Karanteeni koskee ainoastaan niitä, jotka ovat terveydenhuoltoviranomaisten mukaan voineet altistua, eivätkä karanteenit vaikuta päiväkodin toimintaan kokonaisuudessaan.

Muut kuin karanteeniin määrätyt voivat tulla päiväkotiin normaalisti, Jyväskylän kaupungin varhaiskasvatuspalvelut tiedottaa.

Tapiolan päiväkotiin on keskitetty kaupungin varhaiskasvatuksen vuorohoito.

Terveydenhuolto on tavoittanut henkilökohtaisesti kaikkien mahdollisesti altistuneiden lasten huoltajat. Karanteeniin jäävien lasten huoltajia on ohjeistettu, miten ja missä tilanteissa voi olla yhteydessä terveyspalveluihin, jos oireita ilmenee, varhaiskasvatuksesta kerrotaan.

Kaikki mahdollisesti altistuneet ohjataan koronatesteihin.

Mikäli karanteeniin määrätty pysyy terveenä, on karanteenin pituus kymmenen päivää edellisestä mahdollisesta altistumisajankohdasta. Tässä tapauksessa viimeiset mahdolliset altistumiset ovat tapahtuneet 27.12. ja 29.12.

Tapiolan päiväkodista määrättiin myös 31.12. yhteensä 15 lasta ja henkilökunnan jäsentä karanteeniin mahdollisen koronavirukselle altistumisen takia. Jyväskylän kaupungin varhaiskasvatuspalvelut ei kommentoi terveystietojen yksityisyyteen vedoten, onko uudessa 27 ihmisen ryhmässä samoja ihmisiä kuin viisi päivää aiemmin karanteeniin määrätyissä.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut