Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

Pienkerrostalon sammutus jatkuu jopa aamuun Vilppulan keskustassa – kahdeksan asukasta evakuoitiin, kukaan ei loukkaantunut

Heli Paananen

Vilppulan keskustassa sammutetaan kolmen asunnon pienkerrostalopaloa. Hälytys Asematielle vanhaan Postin rakennukseen tuli keskiviikkona kello 16.44. Iltakahdeksalta sammutyöt olivat edelleen käynnissä ja palo oli levinnyt talon katto- ja seinärakenteisiin.

Kello 18.15 Pirkanmaan pelastuslaitos kertoi, että kaikki rakennuksessa olleet kahdeksan henkilöä saatiin evakuoitua. Evakuoiduista viisi oli lapsia. Henkilövahinkoja ei syntynyt.

Pelastuslaitoksen mukaan palo syttyi yläkerran asunnossa, josta se levisi talon kattorakenteisiin. Alkupalo huoneistossa on sammutettu, mutta palon sammuttamisen talon rakenteisesta arvioitiin kestävän useamman tunnin ja jälkivartiointi läpi yön.

Kello 19.30 päällikköpäivystäjä kertoi Keskisuomalaiselle, että palon sammuttaminen on haasteellista, sillä kyseessä on vanha 350 neliön suuruinen hirsirakennus, jossa on muun muassa purueristys.

Kello 20 paikalla oli 25 pelastuslaitoksen yksikkö, kaksi ensihoidon yksikköä sekä kolme pelastuksen johtoyksikköä.

Palon kerrotaan aiheuttavan jonkin verran savuhaittaa sekä Vilppulan taajaman alueella, että Orivesi-Haapamäki raideliikenteelle.

Kommentoi

Mainos: Keskisuomalainen

Monipuoliset sisältömme odottavat sinua!

| Päivitetty

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut