Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

Maatilan päärakennus tuhoutui täysin rajussa tulipalossa Kuhmoisissa: "Aika kovalla vauhdilla meni yläkerta" – asukkailla epäilys syttymissyystä

Asukkaat epäilivät sähkökynttelikön aiheuttaneen palon. Antti Yrjönen

Riikka Minkkinen, STT

Tuli tuhosi maatilan kookkaan päärakennuksen Kuhmoisissa Pirkanmaalla lauantai-iltana. Pelastuslaitos sai hälytyksen Suurijärventiellä syttyneestä palosta kello 17.25.

Kun palokunta pääsi paikalle, liki 200 neliön kokoisen vanhan rakennuksen yläkerta oli täysin tulessa. Talossa oli palon syttyessä kaksi asukasta, jotka onnistuivat pelastautumaan ulos. Asukkaiden oman arvion mukaan palo olisi syttynyt sähkökyntteliköstä, yläkerrassa olleista vanhoista jouluvaloista, jotka olivat päällä.

Palokunta pyrki sammuttamaan omakotitaloa, mutta savusukelluksen alkaessa välikatto tuli alas ja sukeltajat joutuivat perääntymään.

– Ei onnistunut vaikka yritettiin. Aika kovalla vauhdilla meni tuo yläkerta, Pirkanmaan pelastuslaitoksen päivystävä palomestari Pasi Saari kertoi.

Omakotitalon läheisin noin kymmenen metrin päässä ollut piharakennus onnistuttiin suojaamaan.

Iltakahdeksalta taloa oltiin purkamassa ja poistamassa palopesäkkeitä. Saari arvioi, että työ paikalla ei ole missään nimessä ohi ennen puolta yötä.

Talon kaksi asukasta pystyivät itse järjestämään itselleen tilapäismajoituksen.

Paikalla oli yksiköitä yhteensä kolmen maakunnan pelastuslaitoksen alueelta, noin kymmenkunta kappaletta. Kuhmoinen siirtyi vuodenvaihteessa Keski-Suomesta osaksi Pirkanmaata.

Juttua päivitetty klo 20.28: lisätty Saaren tiedot ja klo 20.49 lisätty STT:n tiedot.

Kommentoi

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut