Pelastuslaitoksella kiireinen, mutta turhien hälytysten yö Jyväskylän seudulla

Automaattiset palohälytykset pitivät Jyväskylän pelastuslaitoksen kiireisenä keskiviikon ja torstain välisenä yönä. Arkistokuva. Risto Aalto

Juho Hämäläinen

Kun lämpötila laskee nopeasti, alkavat automaattiset palohälyttimet oireilla. Jyväskylän pelastuslaitoksen yksiköt saivat käydä keskiviikon ja torstain välisenä yönä tarkastamassa kymmenisen aiheettomaksi osoittautunutta automaattihälytystä.

Keski-Suomen pelastuslaitoksen päivystävän palomestarin Pauli Nurmisen mukaan automaattiset palovaroittimet reagoivat joko ilmankosteuden tai lämpötilan muutoksiin.

– Pakkohan ne on kaikki käydä samalla tavalla käydä tarkastamassa, koska eihän sitä etukäteen tiedä, onko kyse oikeasta hälytyksestä. Voin kuvitella, että auton takapenkillä vireystila alkaa pikku hiljaa laskea, kun samanlaista hälytystä mennään kymmenettä kertaa katsomaan. Se on ihan inhimillistä, Nurminen sanoo.

Pelastuslaitoksella on Jyväskylän alueella Nurmisen mukaan noin 400 automaattisten paloilmoitinten suojaamaa kohdetta tarkastettavanaan. Koko maakunnassa niitä on 970 kappaletta.

Automaattihälytysten lisäksi pelastuslaitoksen yövuorolaisia työllistivät ulosajot Jyväskylässä Vapaaherrantiellä ja Keskussairaalantiellä. Niissä ei tapahtunut henkilövahinkoja.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut