Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

Pro jätti uuden lakkovaroituksen Kotidatalle – neljän viikon työtaistelu uhkaa alkaa 28. tammikuuta

Suomen Kotidatan toimitilat Jyväskylän Torikeskuksessa. Teemu Salonen / Lehtikuva

Ilkka Hartio

Ammattiliitto Pro on jättänyt jyväskyläläiseen Suomen Kotidataan kohdistuvan uuden lakkovaroituksen. Neljä viikkoa kestävä lakko alkaa torstaina 28. tammikuuta ja päättyy keskiviikkona 24. helmikuuta.

Kotidatassa on parhaillaan menossa Pron lakko, joka kestää ensi viikon sunnuntaihin saakka. Pron mukaan Kotidata on ehdottanut osalle työntekijöistä merkittäviä työsuhteen ehtojen heikennyksiä parhaillaan käynnissä olevan lakon aikana ja yhtiön yt-neuvotteluiden päättymisen jälkeen.

–  Työnantajan toimintaa on mahdotonta hyväksyä. Tällainen toiminta vie sovun löytämisen mahdollisuuden entistä etäämmäksi, Ammattiliitto Pron ICT-alan sopimusalavastaava Mika Mäkelä sanoo tiedotteessa.

Sen mukaan Pro käy edelleen läpi yt-neuvotteluiden tuloksia ja niissä olleita epäkohtia.

–  Yhtiön johdolla on edelleen mahdollisuus neuvotella asiasta Pron kanssa. Pro on valmis neuvottelemaan, kunhan yhtiö luopuu yrityksistään halpuutta ict-alan työtä, Ammattiliitto Pron sopimusala-asiamies Seppo Lundgren toteaa.

Mikäli uusi työtaistelu alkaa, niin kyseessä on Pron yhdeksäs lakko Kotidatassa viime kesän jälkeen.

Kommentoi

Mainos: Keskisuomalainen

Monipuoliset sisältömme odottavat sinua!

| Päivitetty

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut