Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

Jämsän uusi pääkirjasto käytössä Forumissa ehkä jo lokakuussa – sisäilma ei aiheuta estettä

Arkistokuva Jämsän Forumista, jonne kirjasto muuttaa. Pauliina Ylitalo
Niklas Pelkonen

Niklas Pelkonen

Jämsän pääkirjasto muuttaa vuokratiloihin kauppakeskus Forumiin Jämsän torin laidalle, mikäli kaupunginvaltuusto hyväksyy ensi viikolla kaupunginhallituksen ehdotuksen.

Jos ehdotus hyväksytään, kaupungin yhdyskuntatoimi laatii vuokrasopimuksen toimitiloista kymmenen vuoden määräajaksi.

Samoihin tiloihin tulevat sijoittumaan myös nuorisotilat ja kaupungin neuvonta. Hieman yli 1 550 neliön suuruiset tilat pyritään saamaan käyttöön lokakuuhun mennessä.

Aiemmin muuton arveltiin onnistuvan jo tämän vuoden keväänä.

Jämsän kaupungin sisäilmatyöryhmä totesi tilatun selvityksen perusteella, että kirjasto ja nuorisotila voidaan toteuttaa Forumin tiloihin. Selvityksessä tilan perusrakenteet todettiin turvallisiksi.

Myös kaupungin tekninen lautakunta pitää pääkirjaston sijoittamista Forumiin toteuttamiskelpoisena vaihtoehtona, tosin sillä ehdolla, että vuokraratkaisussa sitoudutaan korkeintaan kymmenen vuoden sopimukseen. Vuokraehtona tulisi lautakunnan mukaan olla myös purkupykälä, mikäli tilassa ilmenee myöhemmin sisäilmaongelmia.

Kymmenen vuoden vuokrasopimuksella Forumin vuokratiloista kertyy kaupungille maksettavaa vuokrien ja muiden kiinteistökustannusten muodossa noin 250 000 euroa vuodessa.

Jämsän pääkirjaston tilaongelmat ovat jatkuneet vuosia. Aiemmasta pääkirjastosta luovuttiin sisäilmaongelmien takia vuonna 2015. Sen jälkeen kirjasto on toiminut väistötiloissa Jämsänkosken virastotalolla.

Jämsän valtuusto myönsi viime kesäkuussa 900 000 euroa Jämsän Seppolan vanhan koulun ja entisen pääkirjaston purkamiseen.

Kommentoi

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut