Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

Podcast: Lapsiasiavaltuutettu kaipaa selkeämpiä perusteluita 12-vuotiaita koskevalle maskisuositukselle – Radio Keskisuomalainen jututti myös Jyväskylän vastuulääkäri Ilkka Käsmää ja huolestunutta äitiä

Lapsiasiavaltuutettu Elina Pekkarinen. Agata Anttonen

Keskisuomalainen

Radio Keskisuomalainen uppoutui torstaina maskikeskustelun syövereihin. Jyväskylän kaupunki antoi hiljattain maskisuosituksen kouluihin 12-vuotiaille ja sitä vanhemmille lapsille. Kuuntele lähetys 3-osaisena podcastina alta.

Osassa 1 lapsiasiavaltuutettu Elina Pekkarinen lähestyy lasten maskisuositusta lasten oikeuksien vinkkelistä. Lapsia koskevassa kaikessa päätöksenteossa pitäisi ensisijaisesti miettiä lapsen etua. Maskien suhteen vaakakupissa painaa vahvasti lapsen oikeus terveyteen ja koulunkäyntiin.

Osassa 2 Jyväskylän tartuntataudeista vastaava lääkäri Ilkka Käsmä kertoo, miksi maskisuositusta laajennetiin Jyväskylässä koskemaan myös 12-vuotiaita. Käsmä vastaa myös siihen, voiko maskin käytöllä olla lapselle terveydellistä haittaa, koska maskihan on hengitysteiden edessä.

Osassa 3 haastattelussa on alakoululaisen vanhempi Karoliina Lahdenperä, joka on huolissaan, millaisia fyysisiä ja psyykkisiä oireita maskien käyttö voi aiheuttaa lapsille.

Kommentoi