Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

Niemisjärven alakoulussa korona-altistuminen – 34 oppilaista karanteeniin

Niemisjärven koulu juhlavalaistuksessa joulukuussa 2017. Mari Tikkanen

Heikki Kärki, Heli Paananen

Hankasalmen Niemisjärven koulun luokka-asteista osa asetetaan karanteeniin mahdollisen koronavirukselle altistumisen takia. Karanteeniin asetetaan 34 oppilasta, jotka ovat 1-, 3-, ja 4-luokilla.

Hankasalmen kunta tiedotti asiasta lauantaina. Altistumiset ovat tapahtuneet loppuviikon kuluessa. Altistumisajankohdasta riippuen karanteenit kestävät joko 22.1., 23.1. tai 24.1. saakka. Lapset voivat palata kouluun karanteenin päätyttyä, jos he ovat terveitä.

Koululta on lähetetty kaikille karanteenin suhteen kontaktoitaville ennakkoviesti Wilmalla. Kunta tiedotti koronakaranteenista lauantaina aamupäivällä ja täydensi tietoja alkuillasta, jolloin muutama altistunut oppilas oli vielä tavoittamatta.

Kaikki mahdollisesti altistuneet oppilaat ohjataan koronatestiin. Karanteenissa olevien opetus jatkuu etäopetuksena ja koulu lähettää heille ohjeet etäopetusjärjestelyistä.

Karanteeni koskee ainoastaan niitä oppilaita, jotka ovat voineet terveydenhuoltoviranomaisen arvion mukaan altistua virukselle. Muilla luokka-asteilla koulu jatkuu normaalisti maanantaina. Karanteenitoimet eivät myöskään koske samassa rakennuksessa toimivaa päiväkoti Sinisiipeä.

Terveydenhuolto antaa ohjeet siitä, miten ja missä tilanteissa voi olla yhteydessä terveyspalveluihin, jos oireita ilmenee.

Juttua muokattu 16.1.2020 klo 17.10: Täydennetty Hankasalmen kunnan uuden tiedotteen tiedoilla.

Kommentoi

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut