Eppuluokalle ilmoittautuminen alkaa huomenna – samalla täytyy valita ensimmäinen vieras kieli

Arkistokuva eppuluokkalaisten opiskelusta. Maarit Vaaherkumpu

Niklas Pelkonen

Ensimmäiselle luokalle ilmoittautuminen alkaa Jyväskylässä 20. päivä tammikuuta, Jyväskylän kaupunki tiedottaa.

Ilmoittautuminen tapahtuu sähköistä lomaketta käyttäen Wilma-järjestelmässä ja on auki helmikuun 4. päivään asti. Huoltajat saavat viikkojen kolme ja neljä aikana kotiin kirjeen, jossa tarjotaan tarkempia ohjeita ilmoittautumiseen liittyen.

Samalla lomakkeella ilmoittaudutaan Jyväskylän kaupungin kouluihin, Jyväskylän normaalikouluun, Jyväskylän kristilliseen kouluun ja Jyväskylän steinerkouluun.

Ilmoittautumisen yhteydessä valitaan myös ensimmäinen vieras kieli eli A1-kieli, jota opiskellaan eppuluokasta alkaen. Jyväskylän perusopetuksen kouluissa vaihtoehtoina A1-kieleksi ovat englanti, ranska, saksa ja venäjä.

Oppilaaksiotosta ilmoitetaan vanhemmille 6. huhtikuuta kirjeitse tai Wilman välityksellä.

– Perusopetuksen aamu- ja iltapäivätoiminta Jälkkäriin ilmoittaudutaan Wilma-järjestelmässä ajalla 7.-16.4., kun on tiedossa, missä koulussa lapsi elokuussa aloittaa, tiedotteessa kerrotaan.

Kaupunki järjestää koulu- ja Jälkkäri-ilmoittautumisista etäinfotilaisuuksia vanhemmille. Tilaisuudet ovat torstaina 14.1. kello 18.00-19.15 ja keskiviikkona 20.1. kello 18.00-19.15. Infot järjestetään Microsoft Teamsissa.

A1-kielen valinnan infotilaisuudet kaupunki järjestää torstaina 21.1. kello 18.00-19.30 ja perjantaina 22.1. kello 9.00- 10.30.

Tilaisuuksiin ei tarvitse ilmoittautua etukäteen.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut