Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

TS: THL:ssä tehtiin paha laskuvirhe –  koko Suomen koronarokotejako joudutaan tekemään uudestaan

THL:ssä on tapahtunut laskuvirhe, joka vaikuttaa koronarokotteiden sisäisiin jakomääriin Suomessa. Jacob King/AFP
Tommi Salo

Tommi Salo

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksella (THL) on tehty virhe, joka vaikuttaa koronarokotteiden jakomääriin koko Suomessa, kirjoittaa Turun Sanomat.

– Meidän puolella on tapahtunut laskuvirhe, mikä huomattiin, kun tarkkailimme Excel-taulukoita. Koko maan rokotejako joudutaan tekemään uudestaan, THL:n johtava asiantuntija Mia Kontio kertoo lehdelle.

Virhe huomattiin sen jälkeen, kun kävi ilmi, että THL:stä oli tulossa Varsinais-Suomeen jaettavaksi niin pieni määrä rokoteannoksia, etteivät ne olisi millään riittäneet edes pian annettaviin tehosteannoksiin.

Kontion mukaan vielä ei ole selvää, paikataanko rokotemääriä jo ensi viikolla vai vasta sitä seuraavalla.

– Tämä on todella harmillista. Tässä jaetaan niukkuutta, eikä muilta voida annoksia äkkiseltään poistaa. Vaikkei niitä vielä fyysisesti ole missään, on rokotusajat jo suunniteltu rokotemääristä annettujen tietojen perusteella, Kontio kertoo.

Helmikuussa saatavilla oleviin annosmääriin saadaan Kontion mukaan Pfizerilta lisätietoa vielä tiistain aikana.

– Pfizerilta on jo vakuutettu, että niitä saadaan ensi viikolla noin 50 000 annosta. Tällä viikolla niitä tulee toimitusvaikeuksien vuoksi noin 40 000. Tiedon saatuamme katsomme jaon uudelleen.

Kommentoi

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut