Viitaniemen yläkoulusta Jyväskylässä 46 oppilasta karanteeniin

Kaikki altistuneet ohjataan koronatestiin. Risto Aalto

Riikka Minkkinen

Jyväskyläläisestä Viitaniemen yläkoulusta on asetettu 46 oppilasta karanteeniin mahdollisen koronavirukselle altistumisen takia. Altistuminen on tapahtunut maanantaina 11.1.

Karanteeni on tässä tapauksessa poikkeuksellisesti yksitoista päivää, jotta kaikki karanteeniin asetetut ehditään testata ja tulokset saada ennen karanteenin päättymistä.

Karanteeniin määrätyt voivat palata kouluun terveenä jälleen maanantaina 25.1.

Terveydenhuolto on tavoittanut kaikki karanteeniin määrättävien oppilaiden huoltajat. Kaikki altistuneet ohjataan koronatestiin. Karanteenissa olevien oppilaiden opetus jatkuu etäopetuksena.  

Karanteeni koskee vain niitä, jotka ovat voineet terveydenhuoltoviranomaisen arvion mukaan altistua koronavirukselle. Terveydenhuolto on antanut perheille ohjeet siitä, miten ja missä tilanteissa voi olla yhteydessä terveyspalveluihin, jos oireita ilmenee.

Viitaniemen koulun toiminta jatkuu muuten normaalisti. Muut kuin karanteeniin määrätyt terveet oppilaat voivat tulla keskiviikkona kouluun tavalliseen tapaan.

Karanteenilla tarkoitetaan terveen henkilön liikkumisvapauden rajoittamista, sillä osa infektiosairauksista voi tarttua jo ennen varsinaisten oireiden puhkeamista. Karanteenilla estetään mahdollisen tartunnan leviäminen muihin henkilöihin. Karanteeniin asettaminen on varotoimenpide, jolla rajoitetaan kulkemista, kunnes tiedetään, onko virukselle altistuminen aiheuttanut tartunnan ja mahdollinen tartuntaketju saadaan katkaistua. Perheessä voi siten olla tilanne, jossa vain yksi jäsen on karanteenissa. 

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut