Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Jyväskylän ammattikorkeakoulun opettajakoulutus kasvattaa suosiotaan – lähes puolet haluaisi käydä opintonsa verkossa

Jyväskylän ammattikorkeakoulu (JAMK) oli hakijoiden yhteismäärällä mitattuna suosituin ammatillinen opettajakorkeakoulu, kerrotaan JAMKin tiedotteessa.

JAMKin alustavien tietojen mukaan sen ammatilliseen opettajakorkeakouluun haki 1 421 alasta kiinnostunutta opiskelijaa. Hakijoista ylivoimaisesti eniten, 1 124, pyrkii opettajankoulutukseen. Opinto-ohjaajan koulutukseen tuli 169 hakemusta ja ammatilliseen erityisopettajankoulutukseen 128 hakemusta.

– Opiskelupaikkoja on JAMKissa tarjolla yhteensä 460 uudelle opiskelijalle, tiedotteessa kerrotaan.

Yksi JAMKin opettajakorkeakoulun vetovoimatekijä on oppilaitoksen mukaan opettajakoulutuksen verkkoryhmä. Siinä voi suorittaa koko 60 opintopisteen laajuisen koulutuksen verkossa.

Lähes puolet JAMKin opettajakorkeakouluun hakeneista oli valinnut tämän vaihtoehdon.

– Verkkoryhmän suosio on ollut meillä jatkuvassa kasvussa viime vuodet. Varmasti sekä kiinnostus että rohkeus hakeutua verkko-opintoihin ovat koronapandemian myötä lisääntyneet, ammatillisen opettajakorkeakoulun johtaja Pekka Risku kertoo tiedotteessa.

Suomessa on viisi ammatillista opettajakorkeakoulua, joihin haki tänä vuonna yhteensä 5 868 hakijaa. Hakemusten yhteismäärä kasvoi vähän alle kolmellasadalla.