Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

Kiuasmakkaraa tehnyt petäjävetinen omakotitalon omistaja havahtui savun hajuun – pelasti "pomminvarmasti" talonsa saunan alkusammutuksella

Pelastuslaitos sai tiedon palosta kello 19.32. Saara Karttunen
Riikka Minkkinen

Riikka Minkkinen

Noin 160 neliöisen omakotitalon sauna tuhoutui tulipalossa Petäjävedellä Hemmintiellä lauantai-iltana. Pelastuslaitos sai tiedon palosta kello 19.32.

Keski-Suomen pelastuslaitoksen päivystävä palomestari Kalle Hakamäki kertoi, että omistaja oli valmistanut saunassa kiuasmakkaraa.

– Kiusmakkarapaketti ja jokin – todennäköisesti lämmitysastian kansi – olivat syttyneet kiukaan päällä.

Palo pääsi tästä kiinni rakenteisiin eli saunan paneeleihin. Omistaja oli samalla rakennuksessa muualla ja havahtui savun hajuun.

Hän havaitsi saunan palavan ja huusi kahta lastaan apuun. Lapset soittivat hätänumeroon ja omistaja suoritti alkusammutuksen jauhesammuttimella sekä vesisuihkulla. Naapurista saatiin vielä palon sytyttyä uudelleen toinen jauhesammutin.

Pelastuslaitos totesi palon sammuneen, mutta päässeen rakenteisiin varsin syvällekin. Sauna purettiin kokonaisuudessaan.

Muut tilat säästyivät varsinaisilta palovahingoilta ja kärsivät vain vähäisiä savuvahinkoja.

Omistaja jäi taloon asumaan ja hoitamaan jälkivartiointia.

– Sanotaan, että tarinalla oli erittäinkin onnellinen loppu. Omistaja pelasti itse aivan pomminvarmasti talonsa, Hakamäki kertoi.

Kommentoi

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut