Kiuasmakkaraa tehnyt petäjävetinen omakotitalon omistaja havahtui savun hajuun – pelasti "pomminvarmasti" talonsa saunan alkusammutuksella

Pelastuslaitos sai tiedon palosta kello 19.32. Saara Karttunen

Riikka Minkkinen

Noin 160 neliöisen omakotitalon sauna tuhoutui tulipalossa Petäjävedellä Hemmintiellä lauantai-iltana. Pelastuslaitos sai tiedon palosta kello 19.32.

Keski-Suomen pelastuslaitoksen päivystävä palomestari Kalle Hakamäki kertoi, että omistaja oli valmistanut saunassa kiuasmakkaraa.

– Kiusmakkarapaketti ja jokin – todennäköisesti lämmitysastian kansi – olivat syttyneet kiukaan päällä.

Palo pääsi tästä kiinni rakenteisiin eli saunan paneeleihin. Omistaja oli samalla rakennuksessa muualla ja havahtui savun hajuun.

Hän havaitsi saunan palavan ja huusi kahta lastaan apuun. Lapset soittivat hätänumeroon ja omistaja suoritti alkusammutuksen jauhesammuttimella sekä vesisuihkulla. Naapurista saatiin vielä palon sytyttyä uudelleen toinen jauhesammutin.

Pelastuslaitos totesi palon sammuneen, mutta päässeen rakenteisiin varsin syvällekin. Sauna purettiin kokonaisuudessaan.

Muut tilat säästyivät varsinaisilta palovahingoilta ja kärsivät vain vähäisiä savuvahinkoja.

Omistaja jäi taloon asumaan ja hoitamaan jälkivartiointia.

– Sanotaan, että tarinalla oli erittäinkin onnellinen loppu. Omistaja pelasti itse aivan pomminvarmasti talonsa, Hakamäki kertoi.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut