Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Jyväskylän Heidi's Bier Bar sulkee ovensa koronatilanteen takia

Ravintola Heidi's Bier Bar on päättänyt sulkea ovensa Jyväskylän kiihtyneen koronatilanteen vuoksi.

Torikeskuksessa sijaitseva ravintola ilmoitti asiasta Facebookissa keskiviikkona. Tiedotteen mukaan ravintola suljetaan siihen asti, kunnes toisin ilmoitetaan.

Heidi's Bier Bar nousi esille sunnuntaina, kun Jyväskylän kaupunki tiedotti, että ravintolassa altistui ihmisiä koronalle viime viikon torstaina. Tällä viikolla on selvinnyt, että korona-altistuminen ravintolassa johti useisiin koronatartuntoihin. Jyväskylän kaupungin tietojen mukaan ravintolassa vieraili torstaina noin 150 henkilöä, joista suuri osa opiskelijoita. Ravintolasta kerrottiin Keskisuomalaiselle, että suuri osa asiakkaista oli vaihto-opiskelijoita

Jyväskylän kaupungin terveydenhuolto järjesti maanantaina opiskelijoille mahdollisuuden käydä koronatestissä Kortepohjan opiskelija-asuntojen läheisyyteen järjestetyssä liikkuvassa näytteenottopisteessä. Näytteitä otettiin 150 henkilöltä.

Heidi's Bier Barista kerrotaan illasta, jolloin korona-altistuksia tapahtui – "Pääosa vieraista oli vaihto-opiskelijoita"

Tähän mennessä näytteistä on analysoitu hieman yli puolet ja positiivisia testituloksia on saatu 26 kappaletta.

– Tartunnan selkeää alkuperää ei nyt tiedetä ja koska tartuntoja on tilaisuudesta näin iso määrä, näytteistä tutkitaan myös muuntoviruksen mahdollisuus, tartuntataudeista vastaava lääkäri Ilkka Käsmä totesi kaupungin tiedotteessa.

Heidi's Bier Bar -tartuntaketjussa altistuneita opiskelijoita testattiin Kortepohjassa