Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

Kilpisenkadun ja Yliopistonkadun liittymän autoliikenne menee Jyväskylässä väliaikaisesti uusiksi – kävelijöillä ja pyöräilijöillä on helpompaa

Jyväskylässä kannattaa Kilpisenkadun liittymässä Yliopistonkadun kohdalla varautua helmikuussa muuttuneisiin liikennejärjestelyihin. Erja Mutanen
Tommi Salo

Tommi Salo

Jyväskylässä Kilpisenkadun liittymä Yliopistonkadun kohdalta suljetaan autoliikenteeltä keskiviikkona 3. helmikuuta kello 7 alkaen.

Kilpisenkadun yläosassa liikenne on entiseen tapaan kaksisuuntainen, mutta asukasliikenne ja huoltoajo tapahtuu ainoastaan Kauppakadun suunnasta.

Liittymän sulkemisen ajan Vapaudenkadulta Yliopistonkadulle pääsee esimerkiksi Cygnaeuksenkadun kautta. Yliopistonkadulta Kauppakadun suuntaan voi kulkea Gummeruksenkatua pitkin.

Liittymä suljetaan, koska Alva Yhtiöt Oy uusii vesijohtoa osana Yliopistonkadun saneeraushanketta. Samassa yhteydessä Alva Yhtiöt tekee kaukolämpötöitä Kilpisenkadun yläosassa. Työt saadaan tehtyä maaliskuun aikana.

Kilpisenkadun liittymän sulkeminen ei katkaise jalankulkua ja pyöräilyä Kilpisenkadun ja Yliopistonkadun välillä. Työnaikainen kulkuyhteys järjestetään, mutta pyörän voi joutua taluttamaan Alvan työmaan kohdalla.

Liikennejärjestelyt liittyvät Jyväskylän kaupungin rakennuttamaan Yliopistonkadun saneeraukseen.

– Työt ovat edenneet aikataulussa, ja ne valmistuvat lokakuun lopussa, kertoo rakennuttajainsinööri Erja Mutanen.

Kommentoi

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut