Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Sadat jyväskyläläiset jäivät lauantai-illaksi ilman vettä – Alva toimitti vesisäiliön Lutakon asukkaille, katko päättyi yöllä puoli yhdeltä

Monella Jyväskylän Lutakon asukkaalla jäi lauantaisauna saunomatta vedentulon katkeamisen takia.

Putkirikko osoitteessa Varppaaja 3 katkaisi veden kymmenestä kerrostalosta lauantaina iltapäivällä puoli neljän jälkeen. Alvan rakennettuja Jussi Minkkisen mukaan talon tonttijohto oli ratkennut saumasta ja alkanut vuotamaan.

Alvan käyttöpäivystyksestä ei osattu arvioida tarkkaa vedettömien asiakkaiden määrää, mutta katko koski ainakin satoja jyväskyläläisiä. Vedettömät kerrostalot sijaitsivat Varppaajan, Vaneritorin ja Schaumanin puistotien alueella.

Putkirikkoa alettiin korjata välittömästi ja häiriö saatiin päättymään noin puoli yhdeltä sunnuntain vastaisena yönä. Asukkaille toimitettiin kymmenen kuution vesisäiliö Varppaajan ja Schaumanin puistotien risteykseen. Lisäksi Alva tiedotti häiriöviestit tilanneille asiakkailleen tilanteesta.

Alva muistuttaa, että vedenjakelun alkaessa uudelleen saattaa verkostosta irrota sakkaa tai ilmaa, jotka voivat samentaa vettä. Epätavallisen väristä, tuoksuista tai makuista vettä ei tule käyttää talousvetenä. Yleensä vesi kirkastuu, kun sitä juoksuttaa.