Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

Sadat jyväskyläläiset jäivät lauantai-illaksi ilman vettä – Alva toimitti vesisäiliön Lutakon asukkaille, katko päättyi yöllä puoli yhdeltä

Alvan korjaajat kaatoivat muun muassa yhden puun Varppaajan kohdalla tehdyissä korjaustöissä lauantaina. Marko Kauko

Heikki Kärki, Riikka Minkkinen

Monella Jyväskylän Lutakon asukkaalla jäi lauantaisauna saunomatta vedentulon katkeamisen takia.

Putkirikko osoitteessa Varppaaja 3 katkaisi veden kymmenestä kerrostalosta lauantaina iltapäivällä puoli neljän jälkeen. Alvan rakennettuja Jussi Minkkisen mukaan talon tonttijohto oli ratkennut saumasta ja alkanut vuotamaan.

Alvan käyttöpäivystyksestä ei osattu arvioida tarkkaa vedettömien asiakkaiden määrää, mutta katko koski ainakin satoja jyväskyläläisiä. Vedettömät kerrostalot sijaitsivat Varppaajan, Vaneritorin ja Schaumanin puistotien alueella.

Putkirikkoa alettiin korjata välittömästi ja häiriö saatiin päättymään noin puoli yhdeltä sunnuntain vastaisena yönä. Asukkaille toimitettiin kymmenen kuution vesisäiliö Varppaajan ja Schaumanin puistotien risteykseen. Lisäksi Alva tiedotti häiriöviestit tilanneille asiakkailleen tilanteesta.

Alva muistuttaa, että vedenjakelun alkaessa uudelleen saattaa verkostosta irrota sakkaa tai ilmaa, jotka voivat samentaa vettä. Epätavallisen väristä, tuoksuista tai makuista vettä ei tule käyttää talousvetenä. Yleensä vesi kirkastuu, kun sitä juoksuttaa. 

Kommentoi

Mainos: Keskisuomalainen

Monipuoliset digisisällöt koko kotiin

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut