Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

Jämsän Gradia etäopetukseen – Jyväskylän Gradialla yksi koronatartunta

Harjun kampuksella on todettu yksi tartunta. Max Steffansson
Heikki Kärki

Heikki Kärki

Gradia Jämsä siirtyy maanantaista alkaen pääsääntöiseen etäopetukseen kahdeksi viikoksi. Opiskelijat eivät tule maanantaina kouluun, ja ryhmänohjaajat ja opettajat tiedottavat maanantaina opiskelujen jatkamisesta. Gradia tiedotti asiasta sunnuntaina iltapäivällä.

Päätös kytkeytyy Jämsän kaupungin päätökseen siirtää Jämsän lukio etäopetukseen todetun tautitapauksen ja mahdollisen joukkoaltistumisen takia. Kaikkia viime viikolla lukion tiloissa olleita kehotetaan hakeutumaan vähäisistäkin oireista koronatestiin. Jämsän lukio ja Gradia Jämsä tekevät läheistä yhteistyötä muun muassa yhdistelmäopinnoissa ja urheiluvalmennuksessa. Gradia Jämsässä ei ole tammikuussa todettu tautitapauksia.

Erityisen tuen tarpeessa olevien opiskelijoiden opetusjärjestelyt voidaan edelleen järjestää Gradian mukaan turvallisuusohjeita noudattaen lähiopetuksena.

Gradian Jyväskylän ammatillinen koulutus ja lukiokoulutus ovat toimineet jo viime joulukuusta alkaen pääsääntöisessä etäopetuksessa Jyväskylässä valitsevan koronvirustilanteen vuoksi. Gradia Jämsä on toiminut syyslukukauden ja alkuvuoden lähi- ja etäopetuksen yhdistelmämallilla.

Gradia tiedotti myös, että Gradia Jyväskylässä on todettu Harjun kampuksella liiketoiminta-alalla yksi tartunta ja kahdeksan altistumista 28.1. sekä Viitaniemessä yhdeksän altistumista teknologiayksikössä 26.1. Terveysviranomaiset ovat määränneet tarpeelliset karanteenit. Tartunta ja altistumiset koskevat henkilöstön jäseniä.

Kommentoi

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut