Jyväskylän yliopisto ottaa järeimmät rajoitukset käyttöön – kampus hiljenee lähes kokonaan

Jyvväskylän yliopiston kampus suljetaan lähes kaikelta toiminnalta. Risto Aalto
Eeva Salminen

Eeva Salminen

Jyväskylän yliopisto ottaa käyttöön koronan leviämisvaiheen tiukimmat rajoitukset. Se tarkoittaa, että kampus hiljenee, ja siellä jatkuvat ainoastaan erikseen määritellyt kriittiset toiminnat. Rajoite koskee myös tutkimustoimintaa.

Päätöksen toimintojen kriittisyydestä tekee jokaisessa tapauksessa yksikön johtaja, eli dekaani, erillislaitoksen johtaja tai talous- ja palvelujohtaja.

Kampuksella liikkumista rajoitetaan pitämällä ulko-ovet lukittuina kevättä 2020 vastaavalla toimintamallilla. Kuhunkin rakennukseen pääsee vain määritellyistä ovista ja aina henkilökohtaista avainkorttia käyttäen. Jyväskylän kaupungin linjausten mukaisesti myös museot ovat suljettuina.

Mitään harjoitteluja ei toteuta Jyväskylän alueella viikon 5 aikana, paitsi etäharjoittelua.

Yliopiston kirjasto on 1.–2.2. kokonaan suljettu.

Opiskelijat eivät osallistu kampuksella tapahtuvaan toimintaan, ja tämä koskee myös tutkimusta, ohjauskeskusteluja ja aineiston hankintaa. Kirjaston palvelupiste otetaan rajoitetusti käyttöön keskviikkona 3. helmikuuta alkaen.

Opiskelijaruokailu tapahtuu vain take away -myyntinä.

Jyväskylän normaalikoulun yläkoulu siirtyy poikkeuksellisiin opetusjärjestelyihin maanantaista alkaen. Ajalla 1.-7.2. opetus toteutetaan etäopetuksena samoin kuin kaupungin yläkouluissa. Poikkeukselliset opetusjärjestelyt eivät koske erityisen tuen päätöksen saaneita oppilaita.

Lukio-opetuksessa toteutetaan vain välttämättömät ylioppilaskirjoituksiin valmistavat toiminnot. Normaalikoulun rehtorit ohjeistavat toimintamallista tarkemmin.

Kaikki kampuksella tapahtuva lähiopetus on keskeytetty 28.2.2021 saakka.

Viikkoa 6 koskevat päätökset tehdään torstaina tilannekuvan tarkennuttua.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut