Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

Jyväskylä aloittaa massarokotukset helmikuun puolivälissä – ajanvaraus pyritään avaamaan jo tällä viikolla

Jyväskylä valmistautuu massarokotusten alkamiseen helmikuun puolivälissä. Marko Kauko
Katri Nieminen

Katri Nieminen

Jyväskylän kaupunki ilmoittaa aloittavansa joukkorokotukset koronavirusta vastaan helmikuun puolivälissä viikolla 7.

Kaupunki aloittaa rokotukset yli 85-vuotiaista, ja heidän jälkeensä on nuorempien, perussairautensa vuoksi riskiryhmässä olevien vuoro. Ajanvaraus pyritään avaamaan jo tällä viikolla.

– On myös mahdollista, että tätäkin aloitusta joudutaan siirtämään, ylilääkäri Johanna Tuukkanen kuitenkin toteaa.

Rokotusten antaminen on riippuvainen rokotetoimituksista. Väestörokotusten alkamisesta tiedotetaan rokotustoimitusten ja -aikataulun varmistuttua.

Astra Zenecan rokote on nyt saanut odotetun myyntiluvan EU:n alueella, ja sitä saadaan Keski-Suomeen näillä näkymin viikolla 7. Nyt odotetaan THL:n ohjeistusta siitä, keille tätä rokotevalmistetta tullaan Suomessa antamaan.

Koronarokotetta tarjotaan kaikille 16 vuotta täyttäneille, jotka haluavat ottaa rokotteen. Rokotusjärjestyksen mukaisesti rokotetta tarjotaan ensiksi niille sosiaali- ja terveydenhuollon ammattihenkilöille, jotka osallistuvat covid-19-taudin diagnostiikkaan ja siihen sairastuneiden hoitoon, sekä sosiaalihuollon ikäihmisten asumispalvelujen ja laitoshoidon asukkaille ja henkilöstölle.

Näiden ryhmien jälkeen rokotetta tarjotaan ikääntyneille ja henkilöille, joilla on vakavalle koronavirustaudille altistavia sairauksia. Muulle väestölle rokotetta tarjotaan tämän jälkeen.

Jyväskylän, Hankasalmen ja Uuraisten hoivayksiköiden asukkaista ja henkilöstöstä on tällä hetkellä rokotettu Tuukkasen mukaan yli 80 prosenttia.

Kommentoi

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut