Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

Söpöysvaroitus! Alma-koira adoptoi loukkaantuneen vastasyntyneen Pipsa-possun Joutsassa – Katso hellyttävät kuvat ja video

Kolmevuotias ranskanbulldoggi Alma otti Pipsan heti omakseen. Anne Lius-Liimatainen
Anne Lius-Liimatainen

Anne Lius-Liimatainen

Joutsalaisten Annika Viikin ja Tero Otavan kodissa tammikuu oli yhtä syntymisjuhlaa.

Ensin 22. päivä pariskunnan ranskanbulldoggi Alma synnytti seitsemän koiranpentua. Tasan viikko tästä pariskunnan pihapiirissä syntyi Britneylle ja Wagnerille kuusi possua. Yksi possuista kuitenkin oli saanut elämänsä ensimetreillä syvän haavan kylkeensä. Viik ja Otava päättivät ottaa pikkupossun hoteisiinsa ja puhdistaa haavan.

– Sisälmyksiä sieltä meinasi ulos tulla, joten ei sitä possua voinut sinne jättää, Viik kertoo.

Niinpä pikkupossu kannettiin pariskunnan kotiin, haava puhdistettiin ja sidottiin. Ensimmäiset päivät Viik syötti possua tuttipullolla, kunnes hän päätti katsoa mitä perheen Alma-koira tuumaisi nälkäisestä pikkupossusta.

– Alma rupesi heti hoivaamaan Pipsaa, nuoli ja antoi maitoa. Kaikki sujui todella hyvin, Viik kertoo.

Pian raidallinen Pipsa röhki jo tuhisevien koiranpentujen seassa. Haava alkoi parantua ja vastasyntyneiden joukko vahvistua. Possulle nimen antoi Viikin neljävuotias kummityttö Linnea.

Pipsassa on ripaus villisikaa, villasikaa ja lihasikaa. Painoennuste possulla on noin 200–300 kilogrammaa. Ranskanbullgoggi painaa aikuisiässä kymmenisen kiloa, joten nähtäväksi jää, missä vaiheessa Pipsa menee adoptioäidistään ohi.

Pipsa on tällä hetkellä koiranpentulaatikon vilkkain tapaus, intoa ja leikkihaluja on. Koiranpennut kehittyvät Pipsan harmiksi hieman hitaammin, joten isompiin leikkihetkiin Pipsan sisaruspuolista ei vielä ole. Viikin ja Otavan luona asustaa Pipsan onneksi myös Luna-rottweiler, jonka kanssa Pipsa saa jo vähän hippaa harrastaa.

Pipsa nauttii koiranpentujen läheisyydestä. Anne Lius-Liimatainen

Joutsalaispariskunnalla on myös muita eläimiä. Koronavuonna he ottivat tiluksilleen kanoja, afrikkalaisen kääpiövuohen ja joukon sikoja, joista osa matkaa lihatuotantoon.

Kennelhaavekin pariskunnalla elää. Uusi rottweiler saapuu kotiin maaliskuun lopulla Moskovasta. Koiranpennuistakin heille jää yksi, mutta mikä on Pipsan kohtalo?

– Eiköhän se meille lemmikiksi jää, pariskunta tuumaa.

– Saa nähdä, mitä millainen meno meillä on kesällä, jos Pipsa jää pihapossuksi. Kunhan se ei minun kukkapenkkiäni tuhoa, Viik naurahtaa.

Kommentoi

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut