Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

Jyväskylän seudun ikäihmisille tarjotaan aikaa ja paikkaa koronarokotukseen – soittorumba alkaa perjantaina, myös tekstiviestejä lähetetään

80 vuotta täyttäneitä rokotetaan suositusten mukaisesti Pfizerin ja Modernan rokotteilla. Kai Skyttä
Rai Suihkonen

Rai Suihkonen

Yli 80-vuotiaiden on syytä perjantaista alkaen vastata puhelimeen Jyväskylässä, Hankasalmella ja Uuraisilla.

Ikäihmiselle nimittäin aletaan soitella ja tarjota henkilökohtaisesti koronarokotusaikaa ja -paikkaa. Heidän ei siis tarvitse huolehtia ajanvarauksesta.

Asialla ovat Jyväskylän, Hankasalmen ja Uuraisten terveyspalvelut. Soitot koskevat itsenäisesti kotona asuvia, joiden rokotukset koronavirustautia vastaan alkavat ensi viikolla.

Tänä vuonna 85 vuotta täyttävien sekä heitä vanhempien koronarokotukset aloitetaan 11. helmikuuta ja 80–84-vuotiaiden rokotukset 22. helmikuuta alkavalla viikolla.

Puhelut aloitetaan perjantaina yli 85-vuotiaista. Puhelut soitetaan kaikille yli 80-vuotiaille 24. helmikuuta mennessä. Puhelut soitetaan aina 014 267 -alkuisesta numerosta.

Rokotusten aloittamisesta kerrotaan rokotettaville myös henkilökohtaisella tekstiviestillä sekä kotiin lähetettävällä postikortilla. Tekstiviestit lähetetään yli 80-vuotiaille jo perjantaina. Postikortit lähetetään koteihin ensi viikon aikana.

Myös 80 vuotta täyttäneiden kanssa samassa taloudessa asuvat ovat oikeutettuja saamaan rokotteen samassa aikataulussa. Heille varataan oma rokotusaika.

Jos 80 täyttänyt henkilö ei ole saanut soittoa terveydenhuollosta 24. helmikuuta mennessä, hän voi varata rokotusajan itse soittamalla omalle terveysasemalleen.

Rokotuksen ottaminen on ilmaista ja vapaaehtoista. Rokotuksia annetaan Killerin raviradan katsomorakennuksessa sekä Hankasalmen, Korpilahden, Kuokkalan ja Uuraisten terveysasemilla.

80 vuotta täyttäneitä rokotetaan suositusten mukaisesti Pfizerin ja Modernan rokotteilla, jotka tutkitusti toimivat ikääntyneillä parhaiten. AstraZenecan rokotetta ei heille THL:n ohjeen mukaan anneta.

Jyväskylän kaupungin ikääntyneiden kotihoidon palveluja saavat asiakkaat rokotetaan kotihoidon käyntien yhteydessä. Asiakkaat saavat tiedon rokotuspäivästään kotihoidon kautta. Samassa osoitteessa oleva lähiomainen saa rokotuksen samalla kertaa.

Seuraavana rokotusvuorossa ovat 70–79-vuotiaat sekä sellaiset alle 70-vuotiaat henkilöt, joilla on vakavalle koronavirustaudille altistavia sairauksia.

Näiden ryhmien rokotukset aloitetaan heti, kun rokotetta on saatavilla riittävästi. Tämän hetken arvion mukaan nämä rokotukset alkavat maaliskuun alkupuolella.

Muulle väestölle rokotetta tarjotaan tämän jälkeen – arviolta maaliskuun lopulla.

Näiden ryhmien rokotuksiin ei voi tällä hetkellä varata aikaa. Koronarokotetta tarjotaan kaikille 16 vuotta täyttäneille, jotka haluavat ottaa rokotteen.

Tavoitteena on, että 80 prosenttia alueen yli 16-vuotiaista asukkaista on rokotettu ensi heinäkuun loppuun mennessä. Tavoitteeseen pääsyyn vaikuttaa se, miten rokotteita saadaan Suomeen.

Lisätietoa koronarokotuksesta saa Jyväskylän kaupungin verkkosivuilta osoitteesta www.jyvaskyla.fi/koronarokotus.

Kommentoi

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut