Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

Kuokkalan ja Keskustan terveysasemat aloittavat uudessa Sairaala Novassa ensi viikolla – muuttoviikon aikana Kuokkalan, keskustan ja Novan terveysasemilla hoidetaan vain ensiapuluontoisia tapauksia

Kuokkalan ja keskustan terveysasemat muuttavat Sairaala Novaan ensiviikon alussa. Risto Aalto
Emmi Julkunen

Emmi Julkunen

Kuokkalan ja keskustan terveysasemapalvelut siirtyvät uuteen Sairaala Novaan ensi viikolla. Ensimmäisenä tiloihin muuttaa Kuokkalan terveysaseman lääkärien ja hoitajien vastaanottotoiminta. Keskustan terveysaseman vastaanottotoiminta puolestaan muuttaa Sairaala Novaan keskiviikkona.

Tiistain muuttopäivän aikana Kuokkalan asukkaiden kiireellinen hoito tapahtuu Keskustan terveysaseman tiloissa Tapionkadulla. Keskiviikosta alkaen sekä keskustan että Kuokkalan asukkaat saavat terveysasemapalvelunsa Novan tiloissa osoitteessa Hoitajantie 3.

Muuttoviikon aikana Kuokkalan, Keskustan ja Novan terveysasemilla hoidetaan vain kiireelliset, ensiapuluontoiset asiat. Myös puhelinpalveluun toivotaan yhteydenottoa vain kiireellisissä asioissa. Novan terveysasema antaa kiireetöntä hoitoa maanantaina 15. helmikuuta alkaen.

Vastaanotolle pääsee vain puhelimitse tehdyllä ajanvarauksella. Ajanvaraukseen saa yhteyden maanantaista torstaihin kello 8–16 ja perjantaina kello 9–16 kunkin terveyskeskuksen entisellä puhelinnumerolla. Kumpikin numero jää käyttöön myös Novan terveysasemalle.

Terveysasemien muuttojen jälkeenkin keskustan ja Kuokkalan äitiys- ja lastenneuvolapalvelut pysyvät edelleen samoilla alueilla. Nykyisten neuvoloiden tilalle perustetaan Yliopistonkatu 32:een neuvola, joka palvelee keskustan ja Halssilan väestöä, ja Polttolinja 9:ään neuvola, joka palvelee Kuokkalan väestöä.

Yliopistonkadun yksikkö avataan keväällä 2021 ja Polttolinjan yksikkö todennäköisesti syksyllä 2021.

Tapionkadulla toimivalle keskitetylle ehkäisy- ja perhesuunnitteluneuvolalle perustetaan uusi, korvaava toimipiste Kyllön terveysasemalle tänä keväänä. Kuokkalan hammashoitolan toiminta loppuu helmikuun loppuun mennessä ja sen asiakkaat ohjataan Kyllön, Palokan ja Sampoharjun hammashoitoloihin.

Kommentoi

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut