Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

"Lupaan ja vakuutan..." – Ilmasotakoulun alokkaat vannovat sotilasvalan tai -vakuutuksen, katso tästä suora lähetys kello 17.50

Arkistokuva marssista sotilasvalapäivänä Ilmasotakoulussa. Timo Mustalampi
Teemu Rauhala

Teemu Rauhala

Saapumiserän 1/21 sotilasvala- ja vakuutustilaisuus järjestetään Ilmasotakoulussa Tikkakoskella perjantaina 12. helmikuuta. Tilaisuus järjestetään koronarajoitusten vuoksi ilman yleisöä. Tällä kertaa sotilasvalan tai -vakuutuksen vannoo 304 alokasta.

Sotilasvalojen ja -vakuutusten vannomista on kuitenkin mahdollista seurata Ilmavoimien välittämänä suorana lähetyksenä klikkaamalla tätä linkkiä.

Lähetys alkaa perjantaina kello 17.50.

Sotilasvala on juhlallinen lupaus, jonka varusmies antaa alokasajan päätteeksi. Sotilasvakuutus puolestaan on uskonnollisesti tunnustukseton versio valasta.

Sotilasvala ja -vakuutus sanasta sanaan

Joukko toistaa vain lihavoidut osat.

Minä N.N. lupaan ja vakuutan

(valassa) kaikkivaltiaan ja kaikkitietävän Jumalan edessä,

(vakuutuksessa) kunniani ja omantuntoni kautta,

olevani Suomen valtakunnan luotettava ja uskollinen kansalainen. Tahdon palvella maatani rehellisesti sekä parhaan kykyni mukaan etsiä ja edistää sen hyötyä ja parasta.

Minä tahdon kaikkialla ja kaikissa tilanteissa, rauhan ja sodan aikana puolustaa isänmaani koskemattomuutta, sen laillista valtiojärjestystä sekä valtakunnan laillista esivaltaa. Jos havaitsen tai saan tietää jotakin olevan tekeillä laillisen esivallan kukistamiseksi tai maan valtiojärjestyksen kumoamiseksi, tahdon sen viipymättä viranomaisille ilmoittaa.

Joukkoa, johon kuulun sekä paikkaani siinä, en jätä missään tilanteessa, vaan niin kauan kuin minussa voimia on, suoritan saamani tehtävän loppuun.

Lupaan käyttäytyä kunnollisesti ja ryhdikkäästi, totella esimiehiäni, noudattaa lakeja ja asetuksia sekä säilyttää hyvin minulle uskotut palvelussalaisuudet. Tahdon myös asetovereitani kohtaan olla suora ja auttavainen. Milloinkaan en sukulaisuuden, ystävyyden, kateuden, vihan tai pelon vuoksi enkä myöskään lahjojen tai muun syyn tähden toimi vastoin palvelusvelvollisuuttani.

Jos minut asetetaan esimiesasemaan, tahdon olla alaisiani kohtaan oikeudenmukainen, pitää huolta heidän hyvinvoinnistaan, hankkia tietoja heidän toiveistaan, olla heidän neuvonantajanaan ja ohjaajanaan sekä omasta puolestani pyrkiä olemaan heille hyvänä ja kannustavana esimerkkinä.

Kaiken tämän minä tahdon kunniani ja omantuntoni mukaan täyttää.

Kommentoi

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut