Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

Kaipolan paperitehtaan työntekijöistä yli sata on työllistynyt uudelleen tai opiskelee – surkeita työllisyysuutisia viime vuonna saanut Jämsä valmistelee tilinpäätöstään

Kaipolan paperitehdas kuvattuna viime kuussa. Timo Mustalampi
Niklas Pelkonen

Niklas Pelkonen

Kaipolan paperitehtaan irtisanotuista työntekijöistä yli sata henkilöä on työllistynyt uudelleen tai opiskelee päätoimisesti, Jämsän kaupunki kertoo. Näistä noin sadasta henkilöstä 27 on saanut uuden työpaikan UPM:n sisällä, heidän irtisanomisensa on peruttu tai työsopimusta on jatkettu.

Tieto selviää kaupungin äkillisen rakennemuutostyöryhmän tilannekatsausta käsittelevästä tiedotteesta. Työryhmä kokoontui torstaina tarkastelemaan muun muassa Jämsän talous- ja työllistymistilannetta.

Metsäyhtiö UPM:n viime elokuinen ilmoitus Kaipolan paperitehtaan lakkauttamisesta vei Jämsästä 450 työpaikkaa.

Jämsän onnettomat työllisyysuutiset saivat viime syksynä jatkoa, kun Patria ilmoitti aloittavansa yt-neuvottelut Jämsän Hallin Aerostructures-liiketoiminnan metalliyksikössä. Joulukuussa yhtiö kertoi irtisanovansa 12 henkeä ja lomauttavansa toistaiseksi kahdeksan.

Patria Aerostructuresin edustajan Petri Hepolan mukaan muutamia henkilöitä on työllistynyt tehtaan ulkopuolelle ja useita Hallin muihin toimintoihin.

Jämsälle budjettiriihessä syksyllä kohdistetusta työ- ja elinkeinoministeriön rahoituksesta on toteutunut puolet, kaupungin tiedotteessa kerrotaan.

Rahoituksen toisen puolen valmistelu on käynnissä.

– Rahoitusta varten on tarpeen käydä yhteistä keskustelua siitä, miten loppuosan resursseja tulisi kohdentaa, Tapani Mattila työ- ja elinkeinoministeriöstä kertoo tiedotteessa.

Jämsän kaupungin tilinpäätöksen valmistelu on käynnissä. Kaupungin tiedotteen mukaan vuodelta 2020 ennakoidaan positiivista tulosta ja taseen kääntymistä tasapainoon.

– Kuntatalouden puolesta saamme hiukan lisäaikaa rakennemuutostyön hallitsemiseen. Työttömyys Jämsässä on jonkin verran kasvanut, mutta ei kuitenkaan räjähdysmäisesti. Tietynlaista väsymystä ja turhautumistakin on ollut nähtävissä, mutta se liittyy myös koronatilanteeseen ja epävarmoihin tulevaisuuden näkymiin, kaupunginjohtaja Hanna Helaste kertoo tiedotteessa.

Rakennemuutostyöryhmä totesi kuukauden tilannekatsauksessaan, että kaupungin lisärahoitus valmistellaan alkuvuoden aikana.

Äkillisen rakennemuutoksen työryhmä koottiin viime elokuussa pian UPM:n ikävien Kaipola-uutisten jälkeen. Ryhmään osallistuu edustajia muun muassa Jämsän kaupungilta, työ- ja elinkeinoministeriöstä, UPM:n Kaipolasta, Patriasta, Keski-Suomen liitosta, työvoimahallinnosta, ely-keskukselta sekä Gradialta. Lisäksi ryhmässä toimivat jämsäläiset kansanedustajat.

Kommentoi

Mainos: Keskisuomalainen

Monipuoliset sisältömme odottavat sinua!

| Päivitetty

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut