Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

THL: Jyväskylään tilastoitiin 11 uutta koronavirustartuntaa – tapauksia myös kolmeen muuhun kuntaan

Jyväskylässä on todettu Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) mukaan 11 uutta koronavirustartuntaa. Tartuntojen määrä nousi siten perjantaina koko epidemian ajalta kaupungissa lukuun 1421.

Muualla Keski-Suomessa kirjattiin yhdet uudet tartunnat Laukaaseen, Muurameen ja Uuraisille. Laukaassa tartuntoja on nyt todettu epidemian aikana 69, Muuramessa 52 ja Uuraisilla 35.

Luvuissa on hyvä ottaa huomioon, että THL:n tartuntatautirekisterin tiedot päivittyvät muutamien päivien viiveellä.

Keski-Suomessa on todettu epidemian alusta saakka 1789 koronavirustartuntaa.

Keski-Suomen ilmaantuvuusluku oli perjantaina 100,8. Luku on laskenut tällä viikolla, sillä se oli keskiviikkona vielä 136,7. Ilmaantuvuusluku kuvaa todettujen koronatapausten määrää kahden viikon aikana sataa tuhatta asukasta kohden.

Koronavirusrokotteen on Keski-Suomessa saanut THL:n tietojen mukaan 8 865 henkeä. Kun mukaan lasketaan toisenkin rokoteannoksen saaneet, on maakunnassa annettu kaikkiaan 11 768 koronarokotetta.

THL:n rokotuslukuja lukiessa kannattaa tosin pitää mielessä, että ne laahaavat edelleen jäljessä todellisia lukuja, kuten rokotekoordinaatioryhmässä torstaina todettiin.

Juttua on tarkennettu 12.2. klo 16.02 koronarokotteiden määrien osalta.