Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

Valepoliiseja on ollut jälleen liikkeellä – poliisi muistuttaa tutusta ohjeesta: puhelimitse ei saa koskaan antaa henkilökohtaisia tunnuksia kenellekään

Sisä-Suomen poliisi varoittaa liikkeellä olevista valepoliiseista. Risto Aalto
Tommi Salo

Tommi Salo

Poliisin tietoon on jälleen tullut niin sanottuja valepoliisipetoksia, kertoo Sisä-Suomen poliisi Facebook-sivuillaan.

Poliisista kerrotaan, että huijarit ovat soittaneet poliisina esiintyen yleensä vanhemmalle henkilölle ja kertoneet tämän tilillä olevien rahojen olevan vaarassa. Tilanteen keskeyttämistä varten pitäisi sitten antaa soittajalle pankkitunnukset. Näin on huijattu yksittäisiltä ihmisiltä kymmeniätuhansia euroja.

Jos henkilö on epäillyt, ettei soittaja ole poliisi, asiaa on todistettu kertomalla asianomistajan auton rekisterinumero, joka on etukäteen selvitetty.

Sisä-Suomen poliisi ohjeistaa Facebookissa isoin kirjaimin, miten toimia, jos saa tällaisen puhelun.

"Koskaan ei saa puhelimitse antaa mitään henkilökohtaisia tunnuksia kenellekään. Vaikka soittaja olisikin poliisi, tai pankin tai minkä tahansa viranomaistahon edustaja, kenellekään ei kuulu sinun pankkitunnuksesi. Älä anna niitä, sulje puhelin. Piste."

Kommentoi

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut