Pienen lapsen vanhempi, mihin käyttäisit tunnin omaa aikaa? Jyväskylän seurakunta tarjoaa maksutonta lastenhoitoapua

Jyväskylän seurakunta tarjoaa pienten lasten vanhemmille mahdollisuutta hengähdystaukoon joko yksin tai yhdessä. Kuvituskuva. Timo Mustalampi
Mikko Lundell

Mikko Lundell

Jyväskylän seurakunnan varhaiskasvatus tukee perheitä korona-aikana tarjoamalla apua lastenhoitoon. Hoitoapu on maksutonta ja sitä on tarjolla eri puolilla kaupunkia.

Lastenhoitohetket järjestetään ulkona. Kun vanhemmalla on tarvetta lyhyelle hoitoavulle, voi lastenohjaaja käydä lapsen tai lasten kanssa ulkoilemassa noin 1–1,5 tuntia kerrallaan. Ulkoiluhetki järjestetään ensisijaisesti lähipäiväkerhon, puiston tai lapsen oman kodin pihalla.

– Vastaavaa lastenhoitoapua on tarjottu aiemminkin, mutta vain joillakin toiminta-alueillamme. Nyt ryhmätoiminnan ollessa hiljaisempaa halusimme ojentaa auttavan käden kaikille pienten lasten vanhemmille ja huoltajille Jyväskylässä. Korona-aika on koetellut kovasti perheitä, ja tällä tavalla toivomme mahdollistavamme hengähdyshetkiä arkeen, sanoo Jyväskylän seurakunnan varhaiskasvatuksen asiantuntija Ritva Parkkali tiedotteessa.

Palvelua on tarjolla Huhtasuolla, Keltinmäessä, Keskustassa, Kuokkalassa, Korpilahdella, Palokassa, Säynätsalossa, Tikkakoskella ja Vaajakoskella. Lastenohjaajien yhteystiedot löytyvät seurakunnan nettisivuilta osoitteesta jyvaskylanseurakunta.fi. Hoitoajan voi sopia soittamalla suoraan oman lähialueen työntekijälle.

Hoitoon ei voi tulla, jos lapsella on oireita tai perheessä on muita sairaana tai karanteenissa olevia jäseniä. Palvelua on tarjolla toistaiseksi.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut