MT: Ravikuningas Evartti kotiutuu sairaalasta – huippuravuri on lähiviikkoina kotitallissaan todella tarkassa seurannassa

Viime kesän elokuussa Pihtiputaalla ravattiin ravikuninkaan kunniaksi Evartti-ravit. Oria taluttaa kuvassa valmentaja Antti Ojanperä. Esa Jokinen

Pertti Perämäki

Ähkyleikattu ravikuningas Evartti palaa Pihtiputaan kotitalliin nyt perjantaina. Oriin toipumisesta kotiutuskuntoon kertoi ensimmäisenä Maaseudun Tulevaisuus.

Valmentaja-osaomistaja Antti Ojanperä kertoi hallitsevan ravikuninkaan toipumissuunnan olevan oikean.

– Tänään haetaan Evartti Viikistä kotiin. Ori voi ihan hyvin, ja tyytyväinen saa olla. Ei tässä auta mitään suunnitella, viikkoja mennään vielä epävarmoissa tunnelmissa. Mutta edelleen se suunta on oikea, toteaa tienpäältä matkalla Lahteen ollut Ojanperä.

Oriilla on lääkitys päällä. Ojanperän mukaan Evarttia hoidetaan kotitallissa tarkasti. Seurannassa ovat orin pulssi ja lämpö sekä yleinen olemus. Hevonen pääsee myös ulkoilemaan ja kulkemaan kuivamaton päällä.

– Kun kyseessä on treenattu hevonen ja sen rutiinit pysäytetään, niin ongelmia voi tulla. Senkin vuoksi on tärkeää liikkua.

Ravurin seuranta vaatii tarkkuutta, sillä toipilaalla on ollut Viikissä myös kipukohtauksia.

– Terävänä tässä saa olla. Koko ajan tarkkaillaan, ettei oriille tule kipukohtauksia. toteaa toipumisen suunnasta iloitseva Ojanperä.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut