Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

Uuraisilla sijaitsevalle lammelle rakennetaan uusi pohjapato

Jaakko Vilmusenaho

Uuraisilla sijaitsevalle Miehinkäisen lammen laskupuroon rakennetaan uusi pohjapato. Rakentamisella saadaan nostettua lammen alinta vedenpintaa 32 senttimetriä. Miehinkäisen laskupurossa on jo nykyään pohjapato, joka vuotaa.

Miehinkäinen on Höytiän ja Kotaperän välimaastossa sijaitseva melko laajalti soistunut linnustollisesti arvokas lampi, joka on osa Oksalan Isosuon - Miehinkäisensuon Natura 2000 -kohdetta. Uuden pohjapadon rakentaminen on osa Hydrologia Life -hanketta. Rakentamista on valmisteltu tammikuusta lähtien, ja se alkaa tällä viikolla.

Tulevan rantaviivan mukainen alue ei muutu kauttaaltaan avovedeksi vaan märän rimpipintaisen suon ala kasvaa selvästi. Umpeenkasvun odotetaan hidastuvan tai lakkaavan ja kasvillisuuden joiltain osin taantuvan. Vesilinnustolle sopivan ruokailualueen odotetaan laajenevan.

– Hankkeen toivotaan osaltaan auttavan voimakkaasti taantuneen vesilinnuston elinoloja ja poikastuottoa, toteaa suunnittelusta pääosin vastannut biologi Tomi Hakkari Keski-Suomen ELY-keskuksesta.

Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintovirasto (AVI) on myöntänyt hankkeelle vesiluvan loppukesällä 2020. Kyynämöisen lohkokunta omistaa vesialueen, mutta luvan hakijana ja rakennuttajana on Keski-Suomen ELY-keskus, joka vastaa jatkossa myös padon kunnossapidosta. Urakoitsijana toimii Keuruun maanrakennus ja putkistosaneeraus Oy.

Kommentoi

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut