Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

Näin hallituksen linjaus vaikuttaa Keski-Suomessa – ravintolat kiinni, peruskoulun yläluokat etäopetukseen

Ravintolat suljetaan myös Keski-Suomessa koronasulun aikana 8.3. alkaen. Timo Mustalampi
Riikka Minkkinen

Riikka Minkkinen

Hallitus julkisti tänään linjauksen, jonka mukaan Suomessa alkaa 8.3. kolme viikkoa kestävä poikkeustila. Ravitsemisliikkeet ehdotetaan poikkeusoloissa suljettavaksi kiihtymis- ja leviämisalueilla. Ruuan ulosmyynti asiakkaille on kuitenkin sallittua.

Lisäksi leviämis- ja kiihtymisvaiheessa olevilla alueilla peruskoulun yläluokat ja toinen aste ohjataan siirtymään tilapäiseen etäopetukseen kolmen viikon ajaksi. Yli 12-vuotiaiden ryhmäharrastustoiminta voidaan keskeyttää.

Kiihtymisvaiheen alueilla suositellaan myös ottamaan käyttöön kaikki leviämisvaiheen toimet, jotka ovat laaja etätyö- ja kasvomaskisuositus, riskiryhmien suojaaminen, korkeakoulujen etäopetus, julkisten tilojen käytön rajoittaminen sekä sulkeminen, aikuisten ryhmäharrastustoiminnan keskeyttäminen ja mahdolliset henkilöliikenteen matkustajamäärien rajoitukset.

Lisäksi kiihtymisvaiheessa suositellaan ottamaan käyttöön lisätoimet eli yli kuuden hengen kokoontumisrajoitus, yli kuuden hengen yksityistilaisuuksien välttäminen sekä se, että kunnat ja kuntayhtymät tehostavat toimenpiteitään karanteenin ja eristyksen toteutumisen seurannassa.

Keski-Suomen alueellinen tartuntatautien torjunnan johtoryhmä eli niin sanottu Koronanyrkki totesi maanantaina, että sairaanhoitopiirin alue pidetään edelleen kiihtymisvaiheessa, vaikka koronan ilmaantuvuus on saatu sairaanhoitopiirin alueella laskemaan merkittävästi.

Juttua muokattu klo 13.28: lisätty kolmas kappale suosituksesta ottaa käyttöön kaikki leviämisvaiheen toimet ja toisen asteen siirtyminen etäopetukseen.

Kommentoi

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut