Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

Matkahuolto testaa lippu- ja maksujärjestelmien yhteiskäyttöä Jyväskylässä ja lähikunnissa – tuhansien matkustaminen helpottuu

Waltti-kortilla pääsee kulkemaan jatkossa jouhevammin Jyväskylän ja lähikuntien välillä. Kuvituskuva. Torkki Usva

Jaakko Vilmusenaho

Matkahuolto pilotoi uutta Matkalla-sovellusta, jonka avulla testataan lippu- ja maksujärjestelmien yhteiskäyttöisyyttä Jyväskylän ja lähikuntien välisessä liikenteessä.

Uuraisten Liikenteen ja Soisalon Liikenteen autoissa käyttöönotettava sovellus tunnistaa sekä matkahuollon että Waltin uudet tunnistepohjeiset matkakortit ja niillä olevat lipputuotteet.

Yhteiskäyttöisyys helpottaa tuhansien matkustamista kokeilualueella. Waltti-korttia käyttävät pystyvät pilotin ansiosta matkustamaan entistä joustavammin Hankasalmi–Jyväskylä–Hankasalmi-, Lievestuore–Jyväskylä–Lievestuore- ja Uurainen–Jyväskylä–Uurainen-vuoroilla. Waltti-kortin lataaminen myös onnistuu jatkossa Uuraisten Liikenteen ja Soisalon Liikenteen autoissa.

Pilotointi on alkanut 22.2. ja se kestää toukokuun loppuun asti. Pilotin aikana kerätään kokemuksia sovelluksen toimivuudesta ja kehitetään palvelua. Tavoitteena on laajentaa uusi sovellus käyttöön koko alueelle.

Matkahuollon matkakortit uudistuvat koko maassa tämän vuoden aikana portaittain. Nykyiset matkakortit vaihtuvat uutta teknologiaa sisältäviin matkakortteihin, kun Matkahuolto ottaa käyttöön uuden tunnistepohjaisen maksu- ja lippujärjestelmän. Uudet matkakortit tulevat käyttöön koko maassa kesään mennessä. Matkakorttien teknillistyminen mahdollistaa tulevaisuudessa hyödyllisiä palveluja, kuten esimerkiksi matkakortin lataamisen netissä.

Kommentoi

Mainos: Keskisuomalainen

Monipuoliset sisältömme odottavat sinua!

| Päivitetty

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut