Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

Podcast: Voittojen kotiuttaminen, ankkuroituminen osakkeen hintaan, markkinapaniikkiin mukaan lähteminen... Sijoittajat lankeavat usein samoihin miinoihin, kun tunteet ottavat vallan

Sijoittamisen psykologinen puoli toimii toisinaan sijoittajaa itseään vastaan. Riitta Ketola

Keskisuomalainen

Useimmat sijoittajat ovat varmaan kuulleet, että suuren markkinapaniikin keskellä ei välttämättä kannata lähteä myymään kaikkia sijoituksiaan. Toisaalta ylenpalttisen hurmoksen keskellä ei ehkä ole paras aika ostaa. Silti monet toimivat juuri näin ja päätyvät katumaan sitä myöhemmin. Mistä tämä johtuu? Sijoittamisen psykologinen puoli on toisinaan kummallista. Tästä ja muista inhimillistä sijoittajien kompasteluista keskusteltiin Radio Keskisuomalaisen Sijoitusradion tuoreimmassa jaksossa. OP Keski-Suomen sijoitusjohtaja Matti Halttunen ja varainhoitaja Emma Mäkinen kertoivat myös, millaisia virheitä ovat itse tehneet.

Sijoitusradio kuullaan radiossa torstaisin kello 12.30 ja uusinta lauantaisin kello 15.30. Ohjelma on toteutettu kaupallisessa yhteistyössä OP Keski-Suomen kanssa.

Kommentoi

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut