Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Podcast | Voittojen kotiuttaminen, ankkuroituminen osakkeen hintaan, markkinapaniikkiin mukaan lähteminen... Sijoittajat lankeavat usein samoihin miinoihin, kun tunteet ottavat vallan

Useimmat sijoittajat ovat varmaan kuulleet, että suuren markkinapaniikin keskellä ei välttämättä kannata lähteä myymään kaikkia sijoituksiaan. Toisaalta ylenpalttisen hurmoksen keskellä ei ehkä ole paras aika ostaa. Silti monet toimivat juuri näin ja päätyvät katumaan sitä myöhemmin. Mistä tämä johtuu? Sijoittamisen psykologinen puoli on toisinaan kummallista. Tästä ja muista inhimillistä sijoittajien kompasteluista keskusteltiin Radio Keskisuomalaisen Sijoitusradion tuoreimmassa jaksossa. OP Keski-Suomen sijoitusjohtaja Matti Halttunen ja varainhoitaja Emma Mäkinen kertoivat myös, millaisia virheitä ovat itse tehneet.

Sijoitusradio kuullaan radiossa torstaisin kello 12.30 ja uusinta lauantaisin kello 15.30. Ohjelma on toteutettu kaupallisessa yhteistyössä OP Keski-Suomen kanssa.