Jyväskylän Huhtasuon yhtenäiskoulusta iso joukko lisää oppilaita ja henkilökunnan jäseniä karanteeniin

Arkistokuva Huhtasuon yhtenäiskoululta. Marko Kauko
Riikka Minkkinen

Riikka Minkkinen

Huhtasuon yhtenäiskoulusta karanteeniin määrättyjen joukko kasvoi maanantaina 54 henkilöllä. Koulusta määrättiin lauantaina 27.2. karanteeniin 28 oppilasta mahdollisen koronavirukselle altistumisen takia.

Oppilaiden ja henkilökunnan jäsenten mahdollinen altistuminen on tapahtunut 24.–26.2. ja karanteenit kestävät 12.3. saakka.

Terveydenhuolto on tavoitellut karanteeniin määrättävien oppilaiden huoltajia ja henkilökuntaan kuuluvia. Kaikkia ei ole kuitenkaan saatu vielä kiinni.

Jos jäljityshoitajat eivät ole saaneet huoltajaa tai henkilökuntaan kuuluvaa kiinni, on asianomaiselle laitettu tekstiviesti, jossa on kerrottu koronajäljittäjien tavoitelleen. Viestin saaneita pyydetäänkin soittamaan takaisin kyseiseen numeroon ohjeiden saamiseksi. Kaikki altistuneet lapset ohjataan koronatestiin.

Karanteeni koskee vain niitä Huhtasuon yhtenäiskoulun oppilaita, jotka ovat voineet terveydenhuoltoviranomaisen arvion mukaan altistua koronavirukselle. Terveydenhuolto on antanut perheille ohjeet siitä, miten ja missä tilanteissa voi olla yhteydessä terveyspalveluihin, jos oireita ilmenee. Jos henkilö pysyy karanteeniajan terveenä, on karanteeni 14 vuorokautta viimeisestä mahdollisesta altistumisajankohdasta.

Karanteenissa olevien oppilaiden opetus jatkuu etäopetuksena.  Huoltajat saavat ohjeet etäopetuksen käytännön järjestelyistä Wilma-viestillä.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut