Jyväskylän Kuokkalan yhtenäiskoulusta 49 oppilasta karanteeniin

Kaikki altistuneet oppilaat ohjataan koronatestiin. Timo Mustalampi
Riikka Minkkinen

Riikka Minkkinen

Jyväskylän Kuokkalan yhtenäiskoulusta asetettiin tiistaina 49 oppilasta karanteeniin mahdollisen koronavirukselle altistumisen takia.

Mahdollinen altistuminen on tapahtunut 22.–26.2. ja karanteenit kestävät 12.3. saakka.

Terveydenhuolto on tavoitellut karanteeniin määrättävien oppilaiden huoltajia. Aivan kaikkia ei ole kuitenkaan saatu vielä kiinni.

Jos jäljityshoitajat eivät ole saaneet huoltajaa kiinni, on huoltaja saanut tekstiviestin, jossa on kerrottu koronajäljittäjien tavoitelleen. Viestin saaneita huoltajia pyydetäänkin soittamaan takaisin kyseiseen numeroon ohjeiden saamiseksi. Kaikki altistuneet oppilaat ohjataan koronatestiin.

Karanteeni koskee vain niitä Kuokkalan yhtenäiskoulun oppilaita, jotka ovat voineet terveydenhuoltoviranomaisen arvion mukaan altistua koronavirukselle. Terveydenhuolto on antanut perheille ohjeet siitä, miten ja missä tilanteissa voi olla yhteydessä terveyspalveluihin, jos oireita ilmenee. Jos henkilö pysyy karanteeniajan terveenä, on karanteeni 14 vuorokautta viimeisestä mahdollisesta altistumisajankohdasta.

Karanteenissa olevien oppilaiden opetus jatkuu etäopetuksena.  Huoltajat saavat ohjeet etäopetuksen käytännön järjestelyistä Wilma-viestillä.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut