Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kinnulassa ennallistetaan puoli vuosisataa sitten ojitettuja suoalueita

Ennallistamistyöt toteutetaan kuluvan vuoden aikana.

Metsähallitus ennallistaa Kinnulassa Hyrkönpuron valuma-alueella puoli vuosisataa sitten ojitettuja suoalueita riistan ja vesistöjen hyväksi, kerrotaan metsähallituksen tiedotteessa.

Ennallistamistyöt käynnistyvät helmi-maaliskuun vaihteessa puuston poistolla. Seuraavassa vaiheessa syksyllä 2021 ojat täytetään kaivinkoneella, ja lisäksi tehdään turvepatoja ohivirtausten ehkäisemiseksi.

Tiedotteessa kerrotaan, että Kinnulan Hyrkönpuron valuma-alueella ojitettiin 1960- ja 1970-luvuilla soita metsänkasvun lisäämiseksi. Ojitus ei kuitenkaan kaikkialla tuottanut ennakoitua tulosta, ja suot on nyt päätetty ennallistaa.

– Suovedet laskevat Hyrkönpuroon, missä vesimäärä vaihtelee rajusti vuoden mittaan. Ennallistettavat suot toimivat jatkossa pintavesiä suodattavina kosteikkoina. Myös alueen riekkokannan odotetaan vahvistuvan, kertoo tiedotteessa suunnittelija Jaakko Mattila, jonka tehtäviin kuuluu kala- ja riistaelinympäristöpainotteinen valuma-aluekunnostus valtion alueilla.

Ennallistaminen toteutetaan Metsähallituksen Metsätalous oy:n ja Eräpalveluiden yhteistyönä valuma-alue hankkeessa.